PRIŠTINA RATUJE I PREKO ULJA: Lažna država donosi sulude odluke

S. B. - D. Z.

06. 02. 2023. u 07:10

UPRKOS tome što je tzv. vlada u Prištini zabranila prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ambalaža ne zadovoljava kriterijume propisane važećim uredbama, odnosno navodno je u flašama manja količina ulja od predviđene, u većini trgovina na Kosovu i Metohiji u vlasništvu Albanaca na rafovima se i dalje nalaze srpski proizvodi.

ПРИШТИНА РАТУЈЕ И ПРЕКО УЉА: Лажна држава доноси сулуде одлуке

Foto: Tanjug

Vlasti privremenih prištinskih institucija naložile su trgovinama da u narednih 15 dana povuku srpsko ulje sa rafova, a juče su u pojedinim centrima baš ovi proizvodi bili na sniženju. Zanimljivo je i da za ulja uvezena iz Makedonije, koja su u istovetnim pakovanjima, inspekcija nije naložila njihovo povlačenje iz radnji.

Inače, uprkos ovoj poslednjoj u nizu odluka u cilju sprečavanja prodaje srpske robe na tržištu KiM i nedavnim antireklamama za srpske proizvode, u gotovo svim većim trgovinskim centrima i dalje se prodaje roba iz centralne Srbije.

Ovo svakako nije prvi put da se parafiskalnim, marketinškim ili vancarinskim merama oteža put proizvoda iz centralne Srbije. Pre svega dve nedelje buktala je prilično bizarna kampanja bojkota srpskih proizvoda, i to kroz spot na kom, na primer, iz čuvenog srpskog keksa ispadaju - meci. Na početku januara jedan market je povukao svu našu robu. U aprilu prošle godine privremene institucije su uvele antidamping mere za dva proizvoda - za blokove i brašno. Povlačenje, otežavanje plasmana ili bojkot srpskih proizvoda često su izbor vlasti u Prištini. I skoro uvek iza njih su politički motivi. U južnu pokrajinu je tokom 11 meseci prošle godine ušla roba vredna 341,6 miliona evra. U istom periodu je u suprotnom pravcu, administrativne prelaze prešla roba vredna 39,1 milion evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024