PLANSKI RAZVOJ TURIZMA NA NAUČNOJ OSNOVI : Održana javna rasprava o Nacrtu programa razvoja turizma u Vojvodini

S. BAJIĆ

23. 01. 2023. u 16:13

RAZVOJNI program turizma u Vojvodini, kojim su jasno definisane aktivnosti u toj sferi, danas je u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, predstavljen u Novom Sadu.

ПЛАНСКИ РАЗВОЈ ТУРИЗМА НА НАУЧНОЈ ОСНОВИ : Одржана јавна расправа о Нацрту програма развоја туризма у Војводини

Pres služba pokrajinske vlade

Reč je o prvoj od tri planirane javne rasprave sa Nacrtom programa razvoja turizma AP Vojvodine od 2023. do 2025. godine.

- Cilj tog programa je da oblast turizma u našoj pokrajini nastavi da se razvija planski i na naučnim osnovama- kaže dr Nenad Ivanišević, resorni sekretar.- Turizam se brzo oporavio nakon pandemije, i mi već o 2022. godini možemo govoriti kao o boljoj turističkoj godini u odnosu na 2019. Dokumentom želimo da trasiramo put razvoja turizma u AP Vojvodini u narednom periodu, kao i da definišemo one oblike turizma koji do sada nisu posebno definisani, poput verskog turizma. Poseban akcenat biće i na razvoju lovnog turizma gde je cilj da se objedini lovna ponuda na celoj teritoriji Vojvodine, kao i da doprinesemo razvoju digitalnog turizma.

Ivanišević je je posebno naglasio značaj ulaganja Pokrajinske vlade u razvoj turističke infrastrukture i rekao da su primeri za to i novi putevi na Fruškoj gori, što će doprineti porastu broja poseta.

- Planom je predviđeno je više od 1,8 milijardi dinara ulaganja u razvoj turističke infrastrukture u našoj pokrajini. Posebna pažnja posvećena je manifestacionom turizmu, jer brojne posete se upravo planiraju u skladu sa održavanjem manifestacija poput Egzita i Tamburica festa, ali i drugih od posebnog značaja za Vojvodinu- rekao je Ivanišević i naglasio da je upravo manifestacioni turizam u godinama pre pandemije okupljao u Vojvodini godišnje oko 400.000 gostiju.

Nenad Ivanišević je sve poslenike u oblasti turizma pozvao da doprinesu kreiranju konačnog dokumenta koji bi uskoro trebalo da bude usvojen u Skupštini AP Vojvodine.

Preostale dve javne rasprave biće održane 26. januara u Subotici i 2. februara u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati