"EKSPLOZIJA CENA" NEPODNOŠLJIVA ZA FRANCUZE Le Pen: "Veliki broj preduzeća zatvoren ili pred banrkotom"

Đ.G.

04. 01. 2023. u 20:23

„EKSPLOZIJA cena“ struje je nepodnošljiva za sva francuska preduzeća, stotine preduzeća su ili već zatvoreni ili su na ivici bankrota, razlog za to je loš politički izbor vlade, rekla je Marin Le Pen , liderka frakcija Nacionalnog skupa u francuskom parlamentu .

ЕКСПЛОЗИЈА ЦЕНА НЕПОДНОШЉИВА ЗА ФРАНЦУЗЕ Ле Пен: Велики број предузећа затворен или пред банркотом

Foto: EPA

- Eksplozija cena električne energije je nepodnošljiva za sve kompanije koje se već suočavaju sa visokim troškovima i smanjenjem kupovne moći Francuza. Ali, što je još gore, ovi nezamislivi računi mogu da uguše male proizvođače i samostalne preduzetnike - rekla je Le Penova. video poruku na njenom nalogu na Tviteru.

Ona je podsetila da su pekari i poslastičari, čiji su proizvodi, prema njenim rečima, simbol francuskog identiteta, sada u posebno teškoj situaciji. "Stotine preduzeća širom Francuske su ili već zatvorene ili su u opasnosti od bankrota... I ovo nije izvrtanje sudbine, ovo je rezultat loših političkih izbora u prošlosti. Povećanje cena struje sa kojim smo počeli da se suočavamo u 2021, pogoršana ratom u Ukrajini, nema racionalnu osnovu. Do eksplozije cena došlo je zbog odbijanja Emanuela Makrona da raskine sa apsurdnim pravilima evropskog energetskog tržišta“, smatra političar.

Tako, prema njenim rečima, evropska pravila predviđaju indeksaciju cena električne energije na nivo najveće cene proizvodnje energije, a takav mehanizam doprinosi špekulacijama, posebno u vreme krize.

- Ove apsurdne odluke su pogoršane samoubilačkom energetskom politikom koju su vodile sve vlade u zemlji u poslednjih 20 godina, posebno vlada Fransoa Olanda i vlada Emanuela Makrona - naglasila je Le Penova, a prenela RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)