CELA SRBIJA JE BILA ZGROŽENA RUGLOM U TUTINU: Evo šta će biti sa zgradurinom podignutom nasred reke

S. B.

20. 12. 2022. u 08:10

ČARDAK na reci Vidrenjak, u Tutinu, koji je privukao pažnju javnosti u vreme poplava, po svoj prilici će - pasti. Građevina nad samim koritom reke je 2010. godine dobila vodne uslove i odobrenje za gradnju, ali su oni istekli. Kako je za "Novosti" najavio ministar građevinarstva Goran Vesić, objekat će biti srušen.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ БИЛА ЗГРОЖЕНА РУГЛОМ У ТУТИНУ: Ево шта ће бити са зградурином подигнутом насред реке

Foto: Tanjug

Ministarstvo je pokrenulo upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine Tutin, kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole za poslovni objekat na reci Vidrenjak. Ministar Vesić napominje da je investitor premašio dozvoljene gabarite. Najavljuje da će izmene zakona predvideti objektivne uslove pod kojma će Republička inpekcija preuzimati predmeta sa lokala.

Foto I. Marinković

 

 - Preuzeli smo predmet i to će biti promena u zakonu. Naša, republička inspekcija, moći će da preuzme svaki slučaj kada se desi ćutanje administracije - rekao je Goran Vesić. - Gde god se ispune objektivni kriterijumi, ako nije odgovoreno u roku, preuzećemo predmet i donositi olduku. Taj objekat će biti srušen. Vodni uslovi su izdati još 2010. godine i to je skandal. Oni su odavno istekli. Probio je i kvadraturu i biće rušen.

Odobrenje za gradnju i vodni uslovi dobijeni 2010. ali su istekli

Objekat postoji već devet godina. Građani Tutina su se na njega davno navikli, ali javnost Srbije je zanemela pred slikama čardaka nad samim koritom rekom. Iznenađenje je bila činjenica da je za gradnju izdata dozvola. Republilčka građevinska inspekcija je zato i poslala zahtev opštini Tutin da dostavi kompletnu dokumentaciju iz predmeta izdavanja građevinske dozvole. U samoj opštini tada nisu mogli da tvrde da je objekat nelegalan, jer su pretraživali arhive.

Sporno je i kako je toliki objekat dobio vodno odobrenje.Rešenje o izdavanju vodne saglasnosti investitoru nisu izdale "Srbijavode". Dokument je izdat i potpisan 30. 12. 2010. godine od strane tadašnjeg direktora Republičke direkcije za vode, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

INVESTITOR BEZ DILEME

INVESTITOR Haso Dazdarević je tada "Novostima" rekao da je radio i gradio sve po papirima.

- Imam sve dozvole i odobrenja - rekao je nedavno Dazdarević. - Građevinsku dozvolu sam dobio za ovoliki objekat i smeta mi što se priča otvara skoro deset godina od početka gradnje. Odobrenje smo dobili i od nadležnih za vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)