MOST IZMEĐU TURISTIČKIH REGIJA: U Vrnjačkoj Banji otvorena kancelarija Savezne asocijacije francuske regije Alzas

G. ĆIROVIĆ

14. 12. 2022. u 11:31

U PRISUSTVU predstavnika javnog i privatnog sektora i konzula Ambasade Francuske, u Vrnjačkoj Banji je svečano otvorena kancelarija Savezne asocijacije fruncuske regije Alzas, prva ove vrste u Srbiji.

МОСТ ИЗМЕЂУ ТУРИСТИЧКИХ РЕГИЈА: У Врњачкој Бањи отворена канцеларија Савезне асоцијације француске регије Алзас

Opština Vrnjačka Banja

Ovom prilikom, predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović, predsednik Međunarodne unije Alzas Žerar Stadel i Slađana Novaković, predsednica Savezne asocijacije za Vrnjačku Banju i region, potpisali su sporazum o saradnji koji podrazumeva povezivanje javnog i privatnog sektora vrnjačke i okolnih opština i gradova sa Alzaškom regijom.

- Srbija i Vrnjačka Banja na ovaj način dobijaju šansu da svoje potencijale koji su do sada bili nedostupni ili nedovoljno prepoznatljivi, adekvatno predstave građanima iz EU uz već brendirani Alzas koji je široko rasprostranjen na pet kontinenata - rekao je Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine.

Opština Vrnjačka Banja

Potpisivanje sporazuma o saradnji Vrnjačke Banje i francuske regije Alzas

Inicijativa za otvaranje ove kancelarije pokrenuta je prilikom posete zvanične delegacije vrnjačke Opštine banji Viši, jednoj od najbogatijih i najposećenijih evropskih banja, a potom i Strazburu, glavnom gradu regije Alzas koja važi za jednu od najrazvijenijih i drugu najbogatiju regiju Francuske.

- Osim turističke, sprovešćemo saradnju i u oblasti obrazovanja i kulture. Ova kancelarija biće most između dve turističke regije, vrnjačke i Alzaške koja ima, ne samo evropsku, nego i svetsku prepoznatljivost - istakla je Slađana Novaković, predsednica Savezne asocijacije regije Alzas za Vrnjačku Banju i region.

Opština Vrnjačka Banja

Predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović i Žerar Stadel, predsednik Međunarodne unije regije Alzas

Prema rečima Žerara Stadela, predsednika Međunarodne unije regije Alzas, kako bi se saradnja lakše realizovala i razvijala, neophodno je uspostavljanje direktne avio-linije sa Aerodroma „Morava“ u obližnjem Kraljevu do Strazbura.

- Strazbur je sedište Evropske unije i praktično srce Evrope, tako da ova saradnja sa centralnim delom Srbije omogućava bolju povezanost naših građana – naglasio je Stadel, doadajući da će Kancelarija u Vrnjačkoj Banji olakšati plasman ovdašnjih proizvoda koji su zbog svoje autentičnosti, cene i kvaliteta, interesantni građanima francuske regije i EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)