ZELENSKI TRAŽI PARE ZA GAS: Ukrajini potrebno dve milijarde kubika plavog energenta

P. Z. S. / ria.ru

12. 12. 2022. u 21:18

VOLODIMIR Zelenski je na samitu G7 u onlajn govoru rekao da su Ukrajini potrebne dodatne isporuke gasa i zatražio od lidera zemalja G7 da pomognu u kupovini oko dve milijarde kubnih metara gasa.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИ ПАРЕ ЗА ГАС: Украјини потребно две милијарде кубика плавог енергента

Foto Shutterstock


-Pozivam vas da povećate pomoć Ukrajini po pitanju gasa. Teror protiv naših elektrana doveo je do toga da smo prinuđeni da koristimo više gasa nego što je planirano. Stoga nam je potrebna dodatna podrška ove zime, rekao je Zelenski u svom videu. poruka objavljena na Telegram kanalu.

On je pojasnio da je reč o „obimu od oko dve milijarde kubnih metara gasa”. Prema njegovim rečima, ovo je količina neophodnog gasa koju treba dodatno nabaviti.

Ranije je bivši šef Naftogasa Jurij Vitrenko u intervjuu nemačkom izdanju Handelsblat rekao da će Ukrajinu zbog stalnih nestanka struje i problema sa grejanjem dočekati najgora zima u istoriji.

Kasnije je novi šef kompanije Aleksej Černišov rekao da je Ukrajini za proizvodnju struje potrebna pomoć partnera u kupovini dodatnih tri milijarde kubnih metara gasa u vrednosti od četiri milijarde dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri