IZBEGAVANJE DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA: Potpisana Konvencija između Hrvatske i SAD

Tanjug

08. 12. 2022. u 10:51

PREDSTAVNICI Hrvatske i SAD potpisali su u Vašingtonu Konvenciju o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja utaje poreza na dohodak.

ИЗБЕГАВАЊЕ ДВОСТРУКОГ ОПОРЕЗИВАЊА: Потписана Конвенција између Хрватске и САД

Foto: Profimedia

Dokument su potpisali hrvatski ministar finansija Marko Primorac i podsekretar za privredni rast, energiju i okolinu u američkom Stejt departmentu Hose Fernandez.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ovim će se postići brojne olakšice i pogodnosti pri oporezivanju svih vrsta dohodaka i dobiti.

Tokom potpisivanja dve strane su, navodi se, izrazile zadovoljstvo potpisivanjem Konvencije i pohvalile uspešno vođene pregovore i izvrsnu saradnju koja je prethodila.

Istaknute su brojne koristi i prednosti za privredu, preduzetnike i građane, koje će, kažu, biti omogućene stupanjem na snagu potpisane Konvencije.

Iz Ministarstva ističu da se radi o dugo iščekivanom potpisivanju i značajnom iskoraku u odnosima dveju zemalja.

- Potpisivanje Konvencije još je jedan u nizu pozitivnih koraka u međusobnim odnosima Hrvatske i SAD, nakon odluke o ukidanju viza za hrvatske građane, koje će doprineti jačanju bilateralnih veza i intenziviranju buduće saradnje. Takođe, tim dokumentom olakšaće se trgovinska razmena, omogućiti zamah novih investicija i podstaći saradnja u brojnim područjima, posebno prenosa znanja - ističu iz resora finansija.

Nakon potpisivanja, Konvencija će biti upućena hrvatskom Saboru na potvrđivanje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)