MALI ODGOVORIO GRBOVIĆU: "Za računanje rasta penzija ne treba vam fakultet, već srenja škola - koristi se računska operacija množenje"

Novosti onlajn

07. 12. 2022. u 20:11

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali debatovao je večeras u Narodnoj Skupštini sa zamenikom predsednika poslaničke grupe Ujedinjeni Pavlom Grbovićem na temu odnosa povećanja penzija i povećanja inflacije, i tom prilikom istakao da je za dve godine kumulativni rast penzija iznosio 29%, dok je rast inflacije u te dve godine 24%.

МАЛИ ОДГОВОРИО ГРБОВИЋУ: За рачунање раста пензија не треба вам факултет, већ срења школа - користи се рачунска операција множење

Foto: Instagram/Siniša Mali

On je dodao da to znači da postoji i realan rast penzija, odnosno povećanje kvaliteta života najstarijih sugrađana.

Kako je potpredsednik Vlade tom prilikom objasnio, do tih iznosa se dolazi množenjem, na šta je Pavle Grbović odgovorio da mu nije jasno šta se tu množi i da je tačno da nije studirao ekonomiju, ali da jeste Pravni fakultet, na kome je imao neke ekonomske predmete.

Mali je zatim replicirao rekavši da mu za tu računicu ne treba fakultet, već srednja škola, s obzirom na to da kada je reč o kumulativnom povećanju, te da se upravo koristi  računska operacija množenje.

Potpredsednik Vlade je objasnio da se do kumulativnog rasta penzija od 28,9% dolazi tako što se 5,5% (povećanje od 1.januara 2022. godine) pomnoži sa 9% (povećanje od 1.novembra 2022.) i sa 12,1%, što će biti povećanje od 1.januara 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SLETITE I ODMAH NA PLAŽU: U neposrednoj blizini aerodroma, na nestvarno lepoj plaži, Royal Thalassa Monastir 5*