PREMIJERKA FRANCUSKE IMA PLAN: "Ako štedimo, prezimićemo bez isključenja struje"

Tanjug

07. 12. 2022. u 09:15

FRANCUSKA će moći da preživi ovu zimu bez isključenja struje ako zemlja u celini uloži kolektivne napore da štedi energiju, izjavila je danas francuska premijerka Elizabet Born za radio RTL.

ПРЕМИЈЕРКА ФРАНЦУСКЕ ИМА ПЛАН: Ако штедимо, презимићемо без искључења струје

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

- Iskreno govoreći, hajde da prekinemo da paničimo, nema potrebe za panikom - rekla je Bornova, ponovivši sličnu poruku koju je građanima ranije uputio predsednik Emanuel Makron, prenosi Rojters.

Makron je rekao u utorak da je "apsurdan" strah da će nestanci struje zaustaviti infrastrukturu u Francuskoj ove zime, odlučno tvrdeći da će zemlja prebroditi talase hladnog vremena uprkos energetskoj krizi koja je zahvatila Evropu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel