MEDIJI OTKRIVAJU: Ovo su detalji devetog paketa sankcija EU protiv Rusije

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 16:30

EVROPSKA komisija namerava da u okviru devetog paketa sankcija protiv Rusije predloži zabranu novih ulaganja u ruski rudarski sektor, piše britanski list „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na neimenovane izvore.

МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Ово су детаљи деветог пакета санкција ЕУ против Русије

Foto AP

- Evropska komisija bi trebalo da predloži zabranu novih ulaganja u ruski rudarski sektor u okviru novog paketa sankcija - piše list, navodeći da će u okviru te zabrane biće predviđeni izuzeci.

Prema pisanju lista, paket takođe uključuje zabranu transakcija sa još tri ruske banke.

Drugi elementi nacrta novog paketa sankcija EU protiv Rusije uključuju zabranu emitovanja četiri ruska kanala, kontrolu izvoza robe dvostruke namene u vrednosti većoj od 2,3 milijarde evra, kao i zabranu poslovanja sa ruskim marketinškim kompanijama i kompanijama za istraživanje tržišta, piše „Fajnenšel tajms“.

Ranije su izvori iz Brisela saopštavali da je Evropska komisija predstavila državama-članicama EU deveti paket antiruskih sankcija, koji će pogoditi finansijske strukture. Naime, na novoj listi sankcija navodno se nalazi 180 organizacija među kojima su banke, medijske i tehnološke firme. Takođe se pretpostavlja da bi najnoviji paket sankcija mogao da bude dogovoren tokom sastanka ministara spoljnih poslova EU 12. decembra.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)