RUSKA AMBASADA U SAD: Prisustvujemo preoblikovanju osnovnih principa slobodnog tržišta

Tanjug

03. 12. 2022. u 10:11

OGRANIČENjE cene ruske nafte, koje su uveli SAD i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je danas ruska ambasada u Vašingtonu navodeći da to neće smanjiti potražnju za ruskom naftom.

РУСКА АМБАСАДА У САД: Присуствујемо преобликовању основних принципа слободног тржишта

Foto Shutterstock

 - Stratezi u Vašingtonu, koji se kriju iza plemenitih slogana o osiguravanju energetske stabilnosti za zemlje u razvoju, ćute pred činjenicom da trenutna neravnoteža na energetskim tržištima proizilazi iz njihovih loše osmišljenih postupaka. Pre svega, mislimo na sankcije prema Rusiji i zabranu uvoza energenata iz naše zemlje - navela je ambasada, preneo je TASS.

Ambasada dodaje da kolektivni Zapad pokušava da reši probleme koje je sam kreirao.

 - Zapravo, prisustvujemo preoblikovanju osnovnih principa slobodnog tržišta - navodi se u saopštenju.

 - Ovakvi koraci će neizbežno dovesti do povećanja neizvesnosti i nametanja većih troškova za potrošače sirovina. Štaviše, od sada, nijedna zemlja nije zaštićena od uvođenja raznoraznih ograničenja na njen izvoz, nametnutih iz političkih razloga - dodali su iz ruske diplomatske misije u SAD.

Članice G7 i Australija su u zajedničkom saopštenju poručile da su se složile oko toga da se odredi limit na cenu ruske nafte u iznosu od 60 dolara po barelu.

Ova odluka će stupiti na snagu 5. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU I PRŽE JAJA: Saveti kuvara - 11 grešaka koje svi pravimo