RESTRIKCIJE U KIJEVU: Havarijska isključenja na snazi, većina energetskih objekata van sistema

P. Z. S. / ria.ru

30. 11. 2022. u 21:16

U KIJEVU će se nastaviti vanredni prekidi struje, saopštio je energetski holding DTEK.

РЕСТРИКЦИЈЕ У КИЈЕВУ: Хаваријска искључења на снази, већина енергетских објеката ван система

Foto Tanjug/AP

-U Kijevu se 1. decembra primenjuje hitno isključenje struje. Stabilizacioni rasporedi još nisu na snazi, navodi se u saopštenju Telegram kanala kompanije.

Ministarstvo energetike Ukrajine je 23. novembra izvestilo da su zbog ruskih udara sve nuklearke i većina termoelektrana i hidroelektrana privremeno bez struje, a velika većina potrošača električne energije ostala je bez struje. Sutradan je Ministarstvo energetike saopštilo da je obnovljeno napajanje kritičnim infrastrukturnim objektima.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe. Udari se izvode na objekte energetike, odbrambene industrije, vojne komande i veze. Od tada se u ukrajinskim regionima svakodnevno objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima, ponekad i širom zemlje. Posle napada 15. novembra, ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je da je skoro polovina energetskog sistema zemlje već stavljena van pogona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)