DO KRAJA MARTA SLEDEĆE GODINE: Evropska komisija najavila reformisanje tržišta električne energije

Tanjug

30. 11. 2022. u 14:56

EVROPSKA komisija najavila je će do kraja marta sledeće godine dati predlog za reformisanje tržišta električne energije Evropske unije, izjavio je danas komesar za energetiku EU Kadri Simson.

ДО КРАЈА МАРТА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ: Европска комисија најавила реформисање тржишта електричне енергије

Foto: Profimedia

- Na osnovu mog saznanja, predstavićemo do kraja marta novi dizajn tržišta električne energije u formi predloga zakona - izjavio je Simson na današnjem zvaničnom događaju u Briselu, prenosi Rojters.

EU je nedavno saopštila da želi da revidira svoje tržište električne energije i da ukine povezanost između cene električne energije i gasa nakon velikog ovogodišnjeg porasta cena gasa koji je uticao i na porast cene električne energije za individualne potrošače i preduzeća u EU.

Simson je najavio da će se ove godine obaviti konsultacije o ovim planovima sa vladama zemalja članica EU i drugim zainteresovanim stranama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)