GDE NAJVIŠE IZVOZE PRIVREDNICI IZ KRUŠEVCA? Spoljnotrgovinska razmena porasla za trećinu

S.Babović

28. 11. 2022. u 09:12

PRIVREDNICI u Rasinskom okrugu najviše su izvozili svoje proizvode u SAD, Mađarsku, Nemačku i Rusiju.

ГДЕ НАЈВИШЕ ИЗВОЗЕ ПРИВРЕДНИЦИ ИЗ КРУШЕВЦА? Спољнотрговинска размена порасла за трећину

FOTO: Novosti

Ovo su podaci Regionalne privredne komore Kruševac za prvih osam meseci ove godine. Nešto je drugačiji spisak zemalja odakle kruševački privrednici najčešće uvoze. U pitanju su Kina, Nemačka, Turska, Hrvatska i Italija.

Spoljnotrgovinska razmena privrede u Rasinskom okrugu iznosi 589,8 evra, što je za trećinu više u odnosu na period januar-avgust 2021. Zvanična statistika ukazuje da je time ostvaren suficit od 40,7 miliona evra.

Vrednost izvezene robe iznosila je 315,2 miliona evra, što predstavlja uvećanje koje premašuje 34,3 odsto. Ukupan uvoz Rasinskog okruga za prvi osam meseci dostigao je 274,6 miliona evra. U odnosu na isti period prošle godine registrovano je povećanje za 27,7 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)