MAĐARI NAMERAVAJU DA TRAŽE IZUZEĆE: Evropska unija i danas bez dogovora o ograničenju cene ruskog gasa

Novosti onlajn

24. 11. 2022. u 14:17

MINISTRI energetike zemalja EU na sednici u Briselu nisu doneli odluku o ograničenju cene ruskog gasa, a rasprava o tom pitanju nastaviće se u decembru, saopštio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

МАЂАРИ НАМЕРАВАЈУ ДА ТРАЖЕ ИЗУЗЕЋЕ: Европска унија и данас без договора о ограничењу цене руског гаса

Foto N. Fifić

- Danas smo započeli razgovore o uvođenju ograničenja cene gasa. Mogu da kažem da su to loši predlozi koji, pritom, ugrožavaju osiguravanje energetske bezbednosti Evrope. Danas na sednici nije doneta odluka koja bi odgovarala ciljevima Evropske komisije jer je značajan deo članica, uključujući i nas, zastupao stav da je nemoguće donositi odluke o merama solidarnosti na gasnom tržištu bez mešanja u rad tog istog tržišta što je, po našem mišljenju, pogrešno - rekao je Sijarto.

Naredna vanredna sednica ministara energetike zemalja EU održaće se 13. decembra, kada će se nastaviti rasprava o predlozima Evropske komisije.

Mađarska namerava da traži izuzeće iz ograničenja cena nafte i gasa, kao i da se uvedena ograničenja ne odnose na njene dugoročne ugovore sa Rusijom, naglasio je Sijarto.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)