MALI ODGOVORIO NIKEZIĆU: Da su oni nastavili da vode zemlju, Srbija bi danas bila u mraku, u svakom smislu

Novosti online

19. 11. 2022. u 10:29

MINISTAR finansija Siniša Mali reagovao je danas na intervju potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića, i istakao da je upravo prethodna vlast, u kojoj je Nikezić bio aktivni učesnik, ugasila život u Srbiji i zemlju dovela na korak od bankrota.

МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Да су они наставили да воде земљу, Србија би данас била у мраку, у сваком смислу

Foto: Instagram/ mali_sinisa

- Kada smo preuzeli rukovođenje državnom kasom, na računu su nam ostavili svega 8 milijardi dinara, što nije bilo dovoljno ni da se pokrije trošak za penzije za jedan mesec. Mi danas na računu imamo preko 330 milijardi dinara, potpuno smo likvidni, povećavamo plate, penzije i minimalnu cenu rada, i to iznad nivoa projektovane inflacije, a sve zahvaljujući tome što smo spasili zemlju od bankrota i uveli red u naše javne finansije. Da su oni nastavili da vode zemlju, Srbija bi danas bila u mraku, u svakom smislu - rekao je Mali.

On je dodao da je, uprkos pandemiji korona virusa i krize koja je izazvana sukobom u Ukrajini, danas nezaposlenost na rekordno niskom nivou od 8,9%.

- Uspeli smo da našu Srbiju učinimo atraktivnom investicionom destinacijom, pa smo tako u prvih 10 meseci ove godine imali čak 3,4 milijarde evra stranih direktnih investicija, što je apsolutni rekord. Sve to, između ostalog, dovelo je i do istorijski niske stope nezaposlenosti, i do većih plata i u privatnom sektoru. U poslednjih 10 godina otvoreno je čak 440 hiljada novih radnih mesta. Narod danas živi daleko bolje nego što je živeo za vreme dok su Nikezić i njemu slični vodili zemlju. Narod vrlo dobro i pamti, i zato daje glas predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, a ne opoziciji koja je uništila ovu zemlju, dovela do zatvaranja fabrika i masovnog otpuštanja ljudi - rekao je potpredsednik Vlade.

On je dodao da je, zahvaljujući odgovornom vođenju javnih finansija, Srbija u potpunosti spremna za predstojeću zimu i da ima dovoljno novca da izvršava sve svoje obaveze. 

Kako je rekao, Nikezić nastavlja i sa svojim sumanutim računicama, koje ni on sam ne razume.

- Uvek se iznova iznenadim kad vidim njegove sumanute računice, koje ni njemu samom nisu jasne. To dovoljno govori o njegovoj stručnosti i o tome na koji način razume ekonomiju. Naš javni dug je u potpunosti pod kontrolom i pored svetske krize, iznosi 53,5% BDP-a, ispod je evropskog poseka i ostaće u ovim okvirima i u narednim godinama. Pokazali smo odgovornost i ozbiljnost, i nastavićemo da i dalje vodimo računa o svakom dinaru i o svakom građaninu naše zemlje - zaključio je Siniša Mali.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)