ANTIĆ: Moravski koridor će značajno poboljšati uslove života

Tanjug

09. 11. 2022. u 23:43

DIREKTOR Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je Moravski koridor kapitalna investicija i ocenio da će 112 kilometara najsavremenijeg auto-puta presudno uticati na poboljšanje uslova života u ovoj regiji ka kojoj gravitira pola miliona ljudi.

АНТИЋ: Моравски коридор ће значајно побољшати услове живота

foto: Novosti

On je tokom posete gradilištu u delu kod Trstenika, zajedno sa predsednicom te opštine Milenom Turk, za Tanjug naveo da će radovi u tom delu trase biti veoma brzo biti završeni.

-U trsteničkom delu auto-puta radimo, pored ostalog, i na izgradnji tri mosta preko Zapadne Morave i svi su pri kraju, a obavili smo i hidrtehničke radove na uređenju reke kada je reč o zaštiti od poplava, rekao je on.

Podsetio je da je ovaj kraj imao problema s poplavama, naročito 2014. godine i naglasio da se završetkom svih radova ti problemi neće nikad ponavljati.

-Građani moraju da budu svesni da će izgradnja Moravskog koridora doneti velike šanse za ovu opštinu i čitav kraj, nakon čega će ljudi moći lakše da odu do okolnih gradova, a otvoriće im se i čitav niz perspektiva privlačenjem investicija i otvaranjem radnih mesta, rekao je direktor Koridora.

On je i zamolio sve žitelje ovog kraja da imaju dozu razumevanja tokom izgradnje, budući da to menja ustaljeni način života.

-Uvek ćemo nalaziti rešenja za sve probleme u sadejstvu sa opštinom Trstenik, s kojom smo zajednički radili na svemu, počev od same eksproprijacije, do pomeranja nekih naših postrojenja u interesu građana, naglasio je Antić.

Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk zahvalila je Koridorima Srbije na saradnji, s posebnim osvrtom na zajedničko rešavanje poremećaja vodosnabedavanja u selu Bogdanju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)