KRALJEVSKA POŠTA PRED KOLAPSOM: Britanska kompanija najavljuje otpuštanje 10.000 radnika

Novosti Onlajn

14. 10. 2022. u 13:40

ROJAL mejl je najavio planove da otpusti 10.000 radnih mesta do sledećeg avgusta, okrivljujući štrajkove koji su u toku i rastuće gubitke u poslovanju.

КРАЉЕВСКА ПОШТА ПРЕД КОЛАПСОМ: Британска компанија најављује отпуштање 10.000 радника

Foto: EPA

Poštanska kompanija je saopštila da će početi da obaveštava radnike o svom planu, koji uključuje do 6.000 viškova.

Izvan otpuštanja, firma će smanjiti svoje uloge prirodnim opadanjem, na primer tako što neće zameniti radnike koji odlaze.

Rojal mejl je takođe rekao da očekuje da će njeni gubici tokom cele godine dostići 350 miliona funti.

Rečeno je da to uključuje "direktan uticaj osam dana industrijske akcije", kao i manji obim pošiljki koje se šalju.

Međutim, kompanija je upozorila da bi gubici mogli dostići čak 450 miliona funti "ako kupci povuku obim na duže periode" nakon štrajka.

Izvršni direktor Rojal mejla Sajmon Tompson rekao je: "Ovo je veoma tužan dan. Žao mi je što najavljujemo gubitak radnih mesta".

Radnici Kraljevske pošte, koji su članovi Sindikata radnika komunikacija, ove nedelje su započeli novi krug štrajkova zbog plata i uslova koji će uključivati 19 dana industrijske akcije, uključujući Crni petak.

Sledeći datum štrajka zakazan je za 20. oktobar, nakon čega će uslediti dalje napuštanje 25. oktobra.

Generalni sekretar CVU Dave Vard rekao je da je najava Rojal mejla "rezultat grubog lošeg upravljanja i neuspelog poslovnog plana okončanja dnevnih isporuka, sveobuhvatnog ujednačavanja uslova, plata i uslova poštanskih radnika i pretvaranja Rojal Mejla u kurir paketa u ekonomskom stilu".

Ali gospodin Tompson je u petak rekao: "Svaki dan štrajka slabi našu finansijsku situaciju.

- Odluka CVU da izabere štetnu štrajkačku akciju umesto rešavanja, naveo je, povećava rizik od daljeg smanjenja broja zaposlenih.

Rojal mejl je rekao da ako radnici nastave sa daljim odlascima, "gubitak za celu godinu će se značajno povećati i može zahtevati dalje operativno restrukturiranje i smanjenje broja zaposlenih".

Tokom prve polovine svoje finansijske godine, Rojal mejl je rekao da je štrajk koštao posao 70 miliona funti, što je dovelo do operativnog gubitka od 219 miliona funti u poređenju sa profitom od 235 miliona funti prošle godine.

Ali gospodin Vord je odgovorio: "Ova objava drži poštanske radnike na otkupninu zbog preduzimanja legalnih industrijskih akcija protiv poslovnog pristupa koji nije u interesu radnika, kupaca ili budućnosti Rojal mejla. Ovo nije način da se izgradi kompanija.“

Rojal mejl je takođe otkrio da će morati da uđe u pregovore sa sindikatom jer je, kako je rekao, njen nasleđeni plan dobrovoljnog otpuštanja, koji nudi platu do dve godine, "sada nepriuštiv".

(BBC)

BONUS VIDEO:

RANjENI OBLAKODER: Pogledajte oštećenja u Kijevu posle granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALI IZ VAŠINGTONA: Investitori imaju poverenje u srpsku ekonomiju i njen potencijal za rast (FOTO)