VUČIĆ O NAPADU NA TURSKI TOK: Tražiću da se zaštiti naš gasovod celom dužinom

Novosti online

10. 10. 2022. u 20:04

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

ВУЧИЋ О НАПАДУ НА ТУРСКИ ТОК: Тражићу да се заштити наш гасовод целом дужином

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Niko u medijima nije primetio, a piše da je predsednik Putin danas rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i da spreči dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam šta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane , TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na nase rezerve koje su najveće u istoriji - rekao je Vučić novinarima posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i gasa ostali šest mesci.

Kako je podsetio, samo Beograd troši tri miliona kubnih metara gasa, a na dnevnom nivou dolazi sest miliona kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od ruske strane o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se naš gasovod dodatno zaštiti celom dužinom.

- Razgovarao sam sa BIA, razgovaraću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim dešavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono što možemo mi ćemo da uradimo - rekao je Vučić uz poruku da nam sledi kao što je i najavljivao velika borba.

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom, za koga je ispred Palate Srbija priređen svečani doček.

Predsednika UAE dočekao je predsednik naše zemlje, a nakon toga usledili su plenarni sastanak dveju delegacija i razgovor u četiri oka Vučića i bin Zajeda.


Ova poseta šeika bin Zajeda Srbiji je prva radna poseta, nakon što je u maju, posle smrti svog brata Kalife, postao predsednik Emirata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Od 2012.godine do danas, predsednik Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od 20 susreta, a poslednji put sastali su se u septembru, u Abu Dabiju.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)