GORIVO NA PUMPAMA IZ STRATEŠKIH REZERVI: Vlada Francuske – Situacija napeta, ali goriva ima dovoljno

Tanjug

05. 10. 2022. u 21:15

FRANCUSKA Vlada saopštila je danas da je u jeku štrajkova u rafinerijama i skladištima energenata koji su zaustavili proizvodnju i blokirali isporuke goriva u Francuskoj, posegla za nacionalnim strateškom rezervama nafte kako bi obezbedila snabdevanje benzinskih pumpi koje su ostale bez goriva.

ГОРИВО НА ПУМПАМА ИЗ СТРАТЕШКИХ РЕЗЕРВИ: Влада Француске – Ситуација напета, али горива има довољно

Foto Tanjug/AP

Portparol francuske vlade Olivije Veran rekao je da je situacija "napeta", ali je napomenuo da nema manjka u zalihama goriva na nacionalnom nivou, pozivajući potrošače da gorivo ne kupuju panično, prenosi Rojters.

U najteže pogođenom regionu O-de-Frans, vlasti su zabranile prodaju benzina i dizela kupcima sa kanisterima i drugim prenosivim kontejnerima.

-Naravno da veoma, veoma pažljivo pratimo situaciju zajedno sa operaterima i tu i tamo, kada je to potrebno, koristimo naše strateške zalihe kako bismo omogućili snabdevanje benzinskih pumpi, rekao je Veran na konferenciji za novinare.

Štrajk na koji je pozvao levičarski CGT sindikat u kompaniji Total enerži, poremetio je rad u dve rafinerije i u dva skladišta, a dve rafinerije kompanije Ekson mobajl od 20. septembra su suočene sa sličnim problemima.

BONUS VIDEO - DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj: Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili