"UKOLIKO NE BUDE VEOMA HLADNA ZIMA I NE ZAOŠTRI SE SITUACIJA U UKRAJINI" Italija ima dovoljno rezervi gasa i očekuje nove isporuke

Tanjug

02. 10. 2022. u 18:31

ITALIJA će moći da sa postojećim uskladištenim gasom i predviđenom isporukom izbegne nestašicu energeneta tokom zime, ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi, izjavio je danas italijanski ministar energetike Roberto Čingolani.

УКОЛИКО НЕ БУДЕ ВЕОМА ХЛАДНА ЗИМА И НЕ ЗАОШТРИ СЕ СИТУАЦИЈА У УКРАЈИНИ Италија има довољно резерви гаса и очекује нове испоруке

Foto: EPA

On je za državnu televiziju Rai tre rekao da su kapaciteti skladišta gasa popunjeni više od 90 odsto i da će biti novih isporuka tog energenta.

Ukoliko ne bude veoma hladna zima i ne zaoštri se situacija u Ukrajini, Italija će moći da obezbedi snabdevanje energentima tokom zime, istakao je Čingolani, preneo je Rojters.

Italijanski ministar je ukazao da trenutno problem nije dostupnost gasa, već njegova cena.

Energetska grupa Eni, najveći uvoznik ruskog gasa u Italiju, saopštila je u subotu da joj neće biti isporučen gas koji je naručila za vikend i da očekuje da se situacija neće promeniti ni sutra zbog oštećenja na gasovodima Severni tok 1 i 2.

BONUS VIDEO: 

Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)