ŠOLC NIJE POSTIGAO DOGOVOR: Uprkos tome, nemačka firma potpisala sporazum o isporuci tečnog gasa sa Emiratima

Tanjug

27. 09. 2022. u 20:42

NEMAČKA kompanija RWE potpisala je sporazum sa Nacionalnom naftnom kompanijom iz Abu Dabija za isporuku tečnog prirodnog gasa, ali sporazum nije obavezujući i podrazumeva isporuku samo jednog tankera, objavila je danas Raša tudej.

ШОЛЦ НИЈЕ ПОСТИГАО ДОГОВОР: Упркос томе, немачка фирма потписала споразум о испоруци течног гаса са Емиратима

Foto: Tanjug/AP Photo

Ugovor koji je potpisan u nedelju podrazumeva isporuku Nemačkoj 137.000 kubnih metara tečnog gasa krajem decembra ili početkom januara naredne godine, a nije jasno kolika isporuka može da se očekuje naredne godine.

Kompanija RWE je najavila saradnju sa kompanijom Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u projektima za dobijanje energije iz vetra i o isporuci 250.000 tona dizela mesečno tokom 2023. godine za nemačkog distributera goriva "Vilhelma Hojera".

Sporazum je potpisan tokom posete nemačkog kancelara Olafa Šolca Abu Dabiju.

Šolc, međutim, u Kataru nije postigao dogovor o isporuci tečnog gasa.

Berlin traži nove energetske izvore nakon što je Rusija smanjila isporuke gasa Evropi posle zatvaranja Severnog toka 1.

BONUS VIDEO:

ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel