"DVE NEMAČKE NUKLEARKE RADIĆE DO APRILA": Najavio je Habek u slučaju nestašice energenata

Tanjug

27. 09. 2022. u 19:21

NEMAČKI ministar ekonomije i energetike Robert Habek izjavio je danas u Berlinu da će dve od preostale tri nuklearne elektrane u Nemačkoj nastaviti da rade do aprila da bi pomogle u sprečavanju moguće nestašice energije tokom zime.

ДВЕ НЕМАЧКЕ НУКЛЕАРКЕ РАДИЋЕ ДО АПРИЛА: Најавио је Хабек у случају несташице енергената

Robert Habek, Foto AP

Habek je rekao da će dva reaktora nuklearke Isar 2 u Bavarskoj i Nekarfesthajma severno od Štutgarta nastaviti da rade do sredine aprila.

Zvaničnici su ranije ovog meseca rekli da će prema planu zatvoriti preostale nuklearne elektrane u Nemačkoj do kraja godine, ali su ostavili mogućnost za reaktiviranje dve u slučaju nestašice energije, preneo je AP.

BONUS VIDEO:

ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

PREKRETNICA - OVAKO VIŠE NE MOŽEMO Jelena o najtežim trenucima u vezi sa Novakom