BLINKEN NE NEGIRA SABOTAŽU: "Curenja u gasovodima bez uticaja na snabdevanje"

Tanjug

27. 09. 2022. u 18:58

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je razumeo da curenja otkrivena u gasovodima Severni tok neće imati značajan uticaj na snabdevanje Evrope energetima.

БЛИНКЕН НЕ НЕГИРА САБОТАЖУ: Цурења у гасоводима без утицаја на снабдевање

Entoni Blinken / Arhiva

Na konferenciji za novinare zajedno sa ministrom inostranih poslova Indije, Blinken je rekao da SAD nisu potvrdile prve izveštaje da bi curenje moglo biti rezultat napada ili sabotaže, ali da, u slučaju da je u pitanju sabotaža, to nije ni u čijem interesu, preneo je Rojters.

Kvarovi do kojih je došlo na tri kraka podmorskih gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 su bez presedana, a vreme popravke je nemoguće proceniti za sada, saopštila je ranije danas kompanija Nord Strim AG, operater cevovoda Severni tok 1.

- Oštećenja koja su se dogodila u jednom danu istovremeno na tri linije sistema podmorskih cevovoda Severni tok su bez presedana. Za sada nije moguće proceniti vreme za popravku gasne transportne infrastrukture - navela je kompanija u saopštenju za novinare, preneo je TAS S.

BONUS BIDEO:

ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)