OPŠTINA BEZ NEZAPOSLENIH: U Staroj Pazovi se 29. i 30. septembra održava dvodnevni 15. Regionalni sajam privrede

S. B.

28. 09. 2022. u 07:26

REGIONALNI sajam privrede održava se 29. i 30. septembra u Staroj Pazovi. Privrednici će se okupiti, od 10 do 17 časova, u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena između Stare i Nove Pazove.

ОПШТИНА БЕЗ НЕЗАПОСЛЕНИХ: У Старој Пазови се 29. и 30. септембра одржава дводневни 15. Регионални сајам привреде

Foto privatna arhiva

U ovoj opštini trenutno posluje 1.000 preduzeća. Posebno su ponosni na više od 100 inostranih kompanija.

Stopa nezaposlenosti u Staroj Pazovi manja je od tri odsto. Pre skoro deceniju u njoj je bilo 9.400 zaposlenih, dok ih je sada 24.800. Nadležni se nadaju da će svi ovi dosadašnji rezultati, praćeni brzom voznom linijom Beograd - Novi Sad, kao i dodatni edukativni kapaciteti biti dovoljan razlog da opština privuče još visokoobrazovanih kadrova i mladih bračnih parova.

- Od prošlog sajma kompanija je imala mogućnost da predstavi svoje kapacitete lokalnom stanovništvu, pa je trenutno jedna trećina zaposlenih u kompaniji, preko 60 radnika i radnica, zapravo sa teritorije opštine - istakao je direktor kompanije MTU Maintenance Serbia Rajner Beker.

- Kompanija nije samo fokusirana na privredu, već aktivno ulaže u obrazovanje i unapređenje kvaliteta života. Započeli smo izgradnju obdaništa koje neće biti privatnog tipa, već će zasnovano na principu javno-privatnog partnerstva između Opštine Stara Pazova i kompanije MTU Maintenance Serbia. Omogućiće boravak dece iz porodica zaposlenih u kompaniji, ali i drugih mališana koji žive na teritoriji opštine.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da opština od samog početka uspešno sarađuje sa ovom kompanijom. Osim izgradnje vrtića, opština radi na izgradnji tehničke škole, čiji će sistem rada pratiti najmodernije trendove na polju tehnologije i znanja. Ova obrazovna ustanova će u svom sklopu imati i internat.

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

PROGRAM će i ove godine biti obogaćen dodatnim manifestacijama, poput prezentacija, savetovanja i sajma zapošljavanja. Drugog dana sajma, u 13.30, prezentaciju će održati Ministarstvo privrede, Fond za razvoj Srbije i Razvojni fond Vojvodine. Tokom sajma biće organizovano razgledanje privrednih i turističkih potencijala opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PAO SA KRUZERA Borio se 15 sati za život: Ništa slično nisam video u svojoj karijeri