BRNABIĆ NAKON RADNE VEČERE SA PREDSTAVNICIMA JAPANSKIH KOMPANIJA: "Biće dobrih vesti o daljem ulaganju u Srbiju"

Tanjug

27. 09. 2022. u 16:31

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je u Tokiju, nakon radne večere sa predstavnicima japanskih kompanije koje posluju u Srbiji, da su oni zadovoljni poslovnom klimom u našoj zemlji, navodeći da će biti dobrih vesti kada je reč o daljem ulaganju japanskih kompanija.

БРНАБИЋ НАКОН РАДНЕ ВЕЧЕРЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЈАПАНСКИХ КОМПАНИЈА: Биће добрих вести о даљем улагању у Србију

Foto: Printscreen

- Imamo velike investitore iz Japana, poput Nideka, Tojo tajersa, Micubišija, Minta, Jazakija, Japan tobako, Itoču… Sve je veće interesovanje japanskih kompanija da ulažu u istraživanje i razvoj - rekla je Brnabić novinarima u Tokiju.

Navela je da je jedna japanska farmaceutska kompanija, "Takeda", pre 10-ak dana potpisala Sporazum o saradnji sa srpskim Istitutom za razvoj veštačke inteligencije, kako bi zajednički radili na jednom inovativnom programu.

- Svi su zadovoljni poslovanjem u Srbiji, i, ne bih da prejudiciram, ali čini mi se da ćemo imati pozitivne vesti o daljem prisustvu japanskih kompanija kod nas - istakla je Brnabić.

Ona je podsetila da je posle posete bivšeg premijera Japana Šinza Abea Srbiji, čijoj je državnoj sahrani danas prisustvovala, došlo do drastičnog povećanja japanskih investicija u Srbiji.

Večeri sa premijerkom su prisustvovali predsednik "Toyo Tire Corporation" Takaši Šimizu, predsednik "Yazaki Corporation" Riku Jazaki, te predsednik Upravnog odbora "Japan Tobačo" Mucuo Ivai.

Takođe, tu su i bili i predsednik kompanije "Minth Japan" Tomojuki Jamada, kao i Sofi Čin iz "Minth Group", izvršni direktor "Automotive Division", dela "Toyota Tsusho Corporation" Šigeru Harada Harada kao i Rikija Ivase, generalni menadžer odsekanza globalnu prodaju "Toyota Tsusho Corporation", izvršni potpredsednik "Mitsubishi Corporation" Kijotaka Kikući, kao i jedan od potpredsednika NIDEC Grupe Đunićiro Nagajama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri