"NIKO NIJE IZOSTAVLJEN": Evo na koga će se odnositi novi paket sankcija Evropske unije

Novosti online

23. 09. 2022. u 12:45

EVROPSKA unija (EU), kao deo sledećeg paketa sankcija, može da uvede sankcije ruskim poslanicima, nižim zvaničnicima i ljudima povezanim sa održavanjem referenduma u ​​Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i oslobođenoj teritoriji Zaporoške oblasti, objavio je portal "EU observer", pozivajući se na svoje izvore.

НИКО НИЈЕ ИЗОСТАВЉЕН: Ево на кога ће се односити нови пакет санкција Европске уније

Foto AP

Prema navodima portala, rad na novom paketu sankcija ubrzan je ove nedelje usled strahovanja zbog mogućeg prisajedinjenja jednog broja delova Ukrajine Rusiji kao rezultat referenduma.

Nove sankcije bi trebalo da budu aktivirane nakon glasanja, a diplomatski izvori publikacije ukazuju da je izrada novog paketa u toku.


- Mi već imamo punu garnituru oligarha i svih koji rade u političkim i odbrambenim strukturama – rekao je neimenovani zvaničnik, dodajući da niko od "važnih ljudi" u Ruskoj Federaciji, protiv kojih bi mogla da se uvedu ograničenja, nije izostavljen.

Evropska unija, pored mogućeg uvođenja ličnih sankcija zvaničnicima, može da stavi na crnu listu i "ruske propagandiste", a ne navodi se o kome je tačno reč.

BONUS VIDEO: "Novosti" na sahrani kraljice Elizabete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)