NEMA OGRANIČENJA CENE RUSKOG GASA: Kadri Simson - EK će u sredu predstaviti konačne predloge za borbu sa eneregetskom krizom

Novosti online

13. 09. 2022. u 19:14

EVROPSKA komisija će predložiti niz mera u sferi energetike kako bi se cene u Evropskoj uniji snizile, dok će ograničenje cena na ruski gas zahtevati dodatne procene, izjavio je evropski komesar za energetiku Kadri Simson nastupajući na sednici u Evropskom parlamentu u Strazburu.

НЕМА ОГРАНИЧЕЊА ЦЕНЕ РУСКОГ ГАСА: Кадри Симсон - ЕК ће у среду представити коначне предлоге за борбу са енерегетском кризом

Foto: Profimedia

-Što se tiče ograničenja cena za ruski gas, Evropska komisija bi trebalo da razradi dodatne mere kako bi uradila procene, rekla je ona.

Prema rečima Simsonove, Evropska komisija će 14. septembra predstaviti svoje konačne predloge na temu borbe sa energetskom krizom, koji će sadržati obavezna ograničenja za sve zemlje EU na temu upotrebe električne energije.

Ona je dodala i da će biti uvedeni limiti za prihode kompanija koje proizvode električnu energiju sa niskim troškovima, da će biti predočeni predlozi koji se odnose na doprinose kompanija za proizvodnju nafte, gasa i uglja, koje ostvaruju velike i neočekivane prihode zbog visokih cena.

Energetska kriza u Evropskoj uniji pogoršala se krajem jula kada su počeli prekidi u isporuka gasa iz Rusije u niz zemalja EU, povezani između ostalog i sa problemima sa tehničkim remontom turbina za „Severni tok“ zbog sankcija koje su uvedene protiv Rusije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - IZGRADNjA GASOVODA SRBIJA-BUGARSKA: Premijerka Brnabić prisustvovala početku radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)