NIKAD NISAM OSETILA POZITIVNIJU EMOCIJU IZMEĐU NAS: Premijerka Brnabić oduševljena Sajmom vina - dodeljene nagrade (FOTO)

Tanjug

03. 09. 2022. u 14:53

NA PRVOM međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" danas su dodeljene nagrade u devet kategorija, među kojima su dve za autohtone vrste grožđa.

НИКАД НИСАМ ОСЕТИЛА ПОЗИТИВНИЈУ ЕМОЦИЈУ ИЗМЕЂУ НАС: Премијерка Брнабић одушевљена Сајмом вина - додељене награде (ФОТО)

Foto: D.Matović

Nagrade su dodeljene u kategorijama belih, crvenih, roze, penušavih, slatkih, oranž i pojačanih vina, a kada je reč o posebnim nagradama za autohtone sorte, dodeljene su za crvena i bela vina.

Žiri koji je ocenjivao vina bio je sastavljen od 25 međunarodnih vinskih sudija od kojih petoro ima titulu "master of vine".

Prisutnima se na Beogradskom sajmu obratila premijerka Srbije Ana Branabić koja je istakla da su svi koji su na bilo koji način učestvovali na ovom sajmu vina, pa i proizvođači rakije, pomogli da se učvrsti jedna briljantna politička ideja.

- Najbolja emocija koja se osetila među zemljama Zapadnog Balkana bila je ona koje se osetila u prethodna tri dana trajanja sajma - rekla je Brnabić i izrazila nadu da će sajam postati tradicionalan.

Foto: D.Matović

Navela je da je na sajmu učestvovalo oko 400 izlagača iz 22 zemlje.

BONUS VIDEO:

VINSKA VIZIJA OTVORENOG BALKANA: Predsednik Vučić i lideri regiona otvorili sajam vina u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna