BANKARI PAPRENO NAPLAĆUJU PREKORAČENJA: Kamate na dozvoljeni minus i do 28 odsto

Novosti online

01. 09. 2022. u 21:15

ČINI se da je većina građana shvatila da je najneisplativija vrsta kredita - dozvoljeni minus, pa ovaj bankarski proizvod sve racionalnije koriste.

БАНКАРИ ПАПРЕНО НАПЛАЋУЈУ ПРЕКОРАЧЕЊА: Камате на дозвољени минус и до 28 одсто

Foto N. Fifić

Prema poslednjem podatku Narodne banke Srbije, stanje dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu u maju 2022. iznosilo je oko 18 milijardi dinara.

Ukupan dug stanovništva po svim kreditima i na kraju maja i juna, iznosio je oko 11,5 milijardi evra, dok je "minus" činio ni dva odsto. To ne treba da čudi, jer je na kraju avgusta prosečna kamata na dozvoljeno prekoračenje bila 28,5 odsto, a za slučaj da račun sklizne u nedozvoljeno - čak 29,87 procenata.

Opširnije čitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Večernjih novosti".

Foto: Novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)