NEMA POKRIĆA ZA OSIP OD SUNCA: Beograđanki "Milenijum osiguranje" odbilo refundaciju troškova lečenja na Kipru

B. Ca.

01. 09. 2022. u 17:41

VEĆINA putnika na letovanje u inostranstvo ne polazi bez putnog osiguranja. Uz sve potrepštine pred put, ova stavka nije zanemarljiva - za četvoročlanu porodicu za uobičajene destinacije uz uključeno pokriće za kovid iznosi oko 50 evra.

НЕМА ПОКРИЋА ЗА ОСИП ОД СУНЦА: Београђанки Миленијум осигурање одбило рефундацију трошкова лечења на Кипру

Foto Shutterstock

Problem je kada turisti ne dobiju očekivano refundiranje troškova za lečenje i kada sa sigurnošću računaju na to. Dok smatraju da se radi o obmani osiguravajućih kuća, osiguravači tvrde da kupci polisa ne čitaju ugovore pa im promiču važni detalji - poput onog da osiguranja ne pokrivaju alergiju na sunce.

Nedavno je slična situacija uzburkala javnost. Beograđanin je na društvenim mrežama podelio svoje iskustvo i sukob sa osiguravajućom kućom. Naime, kako je objasnio, tokom letovanja na Kipru, njegova supruga je drugi dan dobila alergijsku reakciju, zbog čega je dobila oteklinu ispod oka. Imali su, kako je objavio polisu u "Milenijum osiguranju".

- Kada sam ih pozvao da bih pokrenuo polisu, rekli su nam da nemaju nikog na Kipru, pa da se sami snađemo, a da će nam oni refundirati troškove - stoji u izjavi ovog Beograđanina.

- Zašto prodaju polise za destinacije, gde nemaju nikog! Ispratili smo uputstvo, uradili kako nam je rečeno, obavili pregled, supruga dobila lekove i na povratku podneli za refundaciju.

Kako je rekao, stigao im je iznenađujući odgovor od osiguravajuće kuće. Ispostavilo se da osiguranje ne pokriva alergiju na sunce.

- Kako su nam odgovorili - u skladu sa članom 17. Uslova za osiguranje pružanja pomoći za vreme putovanja u inostranstvu, isključena je obaveza osiguravača za pokriće troškova kada slučaj nastane kao posledica izlaganja osiguranika sunčevim zracima - piše ovaj osiguranik i posebno podvlači da nigde u izveštaju lekara ne stoji da je alergijska reakcija izazvana suncem. Iznos osiguranja bio je oko 8.000 dinara, ali mu on nije vraćen.

Slična iskustva, sudeći po komentarima ispod ovog posta, imao je veliki broj korisnika osiguranja u Srbiji.

Prema odgovoru koji nam je stigao iz "Milenijum osiguranja", polisom putnog osiguranja sa asistencijom ne pokrivaju alergije na sunce, što je, kako kažu, uobičajeno i kod ostalih osiguravajućih društava.

- Što se tiče konkretnog slučaja na Kipru, osiguranica se žalila na problem sa okom i imajući u vidu da se organizacija pregleda vrši na osnovu izjave osiguranika o konkretnom problemu, asistencija - kompanija koja sarađuje sa velikim brojem domaćih osiguravača, ponudila je organizaciju pregleda te u tom momentu nije bilo saznanja da se radi o alergijskoj reakciji - kažu iz "Milenijuma".

- Iako je osiguraniku ponuđena opcija organizacije pregleda, ona je samoinicijativno otišla na pregled, posle čega je po povratku u Srbiju podnet zahtev za refundaciju troškova sa dokaznom dokumentacijom.

Kako naši sagovornici objašnjavaju, dostavljen je izveštaj lekara gde je konstatovana dijagnoza akutni alergijski dermatitis na licu i izjava osiguranika koja sadrži podatak da je reakcija nastala prilikom izlaganja suncu i boravka na plaži. A polisa putnog osiguranja to ne pokriva, kao i kod drugih osiguravajućih društava.

- Naglašavamo da svaki osiguranik ima pravo da podnese zahtev za refundaciju troškova koji su plaćeni bilo gde u inostranstvu, ukoliko je polisa ugovorena za taj deo sveta i zatražena medicinska asistencija pokrivena polisom - objašnjavaju u "Milenijumu".

- Ukoliko u konkretnom slučaju ne postoji mreža medicinskih ustanova sa kojima postoji ugovor o direktnoj saradnji, pregled se organizuje preko partnera asistenske kuće, što je ovoj osiguranici u konkretnom slučaju i ponuđeno.

UGOVORENA SUMA

POLISA putnog osiguranja sa asistencijom u ovom slučaju ugovorena je na sumu do 30.000 evra. U pitanju je porodična polisa za period od 16 dana, a premija je iznosila 8.154 dinara. Korisnica je pregled na Kipru platila 80 evra. Kako su nam nezvanično objasnili, nijednom osiguravaču se ne bi isplatilo da pokriva alergije na sunce, ili bi polise morale da budu mnogo skuplje.

ISPLATILI 14,2 MILIONA

Od početka godine, do 15. avgusta u pogledu šteta putnog osiguranja sa asistencijom, "Milenijum osiguranje" imalo je 1.191 slučaj u obradi, a isplaćen je iznos na osnovu ovih šteta od 14,2 miliona dinara - kažu naši sgovornici.

- "Milenijum osiguranje" se oduvek trudilo da bude maksimalno ažurno po pitanju isplate šteta i nameravamo da po tome budemo prepoznatljivi i u budućnosti, te svakodnevno unapređujemo rad sa klijentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel