I PUTARIMA VAŽNO LETO: I ove godine, u jeku pojačanog saobraćaja, radovi na nekim od glavnih putnih pravaca

S. B.

20. 08. 2022. u 08:39

PRAVCI ka moru i planinima i ovog vikenda bi mogli biti zakrčeni. Turisti se vraćaju sa odmora.

И ПУТАРИМА ВАЖНО ЛЕТО: И ове године, у јеку појачаног саобраћаја, радови на неким од главних путних праваца

Foto Tanjug

Sve koji putuju Koridorom 10, od Niša ka Beogradu, pa i obrnuto, mogu da zaustave i radovi. I ovog leta, putari radi u jeku godišnjih odmora. Kako objašnjavaju u "Putevima Srbije", građevinska sezona se poklapa sa - letnjom.

Putnicima koji su, doduše prošle nedelje, krenuli iz Vranja za Beograd, putovanje se prilično odužilo. Umesto uobičajena tri i po sata, do prestonice su išli najmanje šest i po sati.

- Radi se na tri mesta na auto-putu - kaže Milica S. iz Beograda. - Svi automobili treba da se sliju u jednu traku. Nastao je haos. Bukvalno smo stajali u koloni najmanje 40 minuta, na sve tri tačke.

U "Putevima Srbije" odgovaraju da se izvode radovi, u smeru od Beograda ka Nišu, i to na dve deonice. Reč je o delu od petlje Paraćin do petlje Ražanj, u dužini od 24,8 kilkometara, kao i od petlje Ražanj do petlje Aleksinac, u dužini od 23,7 kilometara.

Obe deonice bi trebalo da budu gotove u februaru.

- Radovi se izvode radnim danima u terminu od 7-17 časova i vikendom od 7-15 časova - kažu u "Putevima Srbije".

- Zbog prirode građevinskih radova koji se izvode, nije ih moguće obavljati u uslovima niskih temperatura, atmosferskih padavina i po lošem vremenu. Građevinska sezona uvek se poklapa sa letnjom, kada je zbog turističke sezone pojačano saobraćajno opterećenje. U julu ove godine je povećan obim saobraćaja u odnosu na lane 21,8 odsto. I to je, takođe, uticalo na smanjenje protoka saobraćaja na auto-putu u zonama radova. U konkretnom slučaju, nema mogućnosti za ostvarenje drugačijeg režima saobraćaja niti se može preusmeriti saobraćaj na druge putne pravce. Radovi na putnim objektima u zoni auto-puta iziskuju zatvaranje kolovoza na strani na kojoj se izvode radovi. Primenjeni režim saobraćaja sa po jednom saobraćajnom trakom u svakom smeru, jedino je moguće rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANCI GLAVNI KUPCI RUSKE SIROVINE: Isplivali podaci za 2023. godinu