DANAS SASTANAK RATARA SA PREMIJERKOM: Protesti poljoprivrednika u više mesta u Srbiji su nastavljeni i šesti dan

S. B.

15. 08. 2022. u 07:39

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas u 10 sati sa predstavnicima poljoprivrednika, a tema sastanka biće zahtevi poljoprivrednika koji prethodnih dana protestuju, najavljeno je iz Vlade.

ДАНАС САСТАНАК РАТАРА СА ПРЕМИЈЕРКОМ: Протести пољопривредника у више места у Србији су настављени и шести дан

Foto: Z. Grumić

Sastanku koji će se održati u Vladi Srbije će, pored poljoprivrednika i predsednice Vlade, prisustvovati i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

Protesti poljoprivrednika u više mesta u Srbiji juče su nastavljeni i šesti dan.

Vojvođanski ratari su u Novom Sadu sa više od 50 traktora ispred zgrade Banovine blokirali deo Bulevara Mihajla Pupina, dok je Varadinski most bio prohodan.

Vojvođanski ratari danas će putovati u Beograd, ali će ujedno i nastaviti sa blokadom Bulevara u Novom Sadu. To je za "Novosti" potvrdio Mileta Slankamenac, ratar iz Gospođinaca, član pregovaračkog tima poljoprivrednika, i naglasio da će, pored njega, na sastanku u Vladi Republike Srbije učestvovati još četvorica njegovih kolega.

Slankamenac ističe da je u dosadašnjim pregovorima "zapelo" i ostalo sporno o premijama za mleko i o trgovačkim maržama za ulje.

- Interese poljoprivrednika zastupaćemo do kraja. Protest se nastavlja i traktore nećemo sklanjati zbog ranijih iskustava. Kada se dogovorimo i dođemo do konačnog rešenja, prekinućemo blokade - rekao je Slankamenac.

Đorđe Grujić, ratar iz Nadalja, jedan od organizatora protesta, takođe naglašava da se problem oko par spornih stavki može lako rešiti, ali i potvrđuje da će poljoprivrednici u interesu svog cilja istrajati.

PODRŠKA

PODRŠKU imamo, najviše od Novosađana, a znamo da je krenulo i u Svilajncu, Kragujevcu, Rači, u Vršcu i Pančevu. U Zrenjaninu je blokiran put i stvorene su velike kolone za "Dane piva", dok se u Vrbasu na svaki sat vremena blokira put - nabraja Mileta Slankamenac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju