KRAJEM juna, državni tužilac Severne Dakote odobrio je kupovinu 2.100 hektara poljoprivrednog zemljišta za stranu kompaniju koja je povezana sa Bilom Gejtsom. Red river trast (Red River Trust) kupio je to zemljište od uzgajivača krompira Kembel farms (Campbell Farms) za oko 13,5 miliona dolara. Prema pravnim dokumentima do kojih je došao Foks biznis, prodaja je obavljena prošlog novembra, piše RT.

Cole5

22.07.2022. 19:58

Kupuje zemlju zato što zna da sve sem zenlje može nestati, i zato gleda da svoje dolare koji ništa ne vrede pretvori u zemlju koja ima svoju vrednost u bilo kojojvaluti koja će zameniti dolar.

Paja

22.07.2022. 20:51

Ovo izgleda kao "last resort" za ulaganje para "na brzinu" pre nego što dođe do raspada sistema. Nekretnine ne vrede jer ako ekonomija ode u kolaps niko neće imati posla i neće imati ko da ih kupuje/isplaćuje i nikome neće trebati ništa osim hrane, a za hranu je potrebna zemlja koju će on izdavati u najam. Ako Bill misli da ni u šta osim u zemlju ne vredi ulagati, crno nam se piše u sledećih pet do deset godina.

žeda

22.07.2022. 22:46

Ne dozvoliti da se kupuje zemljište van usa, dolari su štampani bez pokrića ne vrede ništa običan papir ali oni misle da su još jaki... Sve što kupuje van Amerike, a ne treba mu dozvoliti, uništiće milione ljudskih života. Čovek je opasno bolestan...

Ljubica

23.07.2022. 14:49

Dok u Holandiji teraju ljude da ugase poljoprivredna imanja, navodno zbog klime. Idu čak toliko daleko, da prilikom protesta pucaju na njih, ovo čoveku se dozvoljava da neograničeno kupuje zemljište. Već je uzurpirao SZO, pa mu sad treba dati šansu i da počne kontrolisati hranu.Strašno je što takvi, kao on i Soros drže mnoge konce u rukama.