DOBRE VESTI IZ TELEKOMA: Državi i građanima 6,7 milijardi

Novosti online

04. 07. 2022. u 14:04

SVE naše akcionare ove godine možemo da obradujemo bogatim dividendama, a sve naše korisnike najkvalitetnijim sadržajima, poručio je generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ТЕЛЕКОМА: Држави и грађанима 6,7 милијарди

Foto promo

Telekom obeležava 25 godina postojanja, a u tom periodu akcionarima ove kompanije uplaćeno je milijardu i 47 miliona evra dividendi.

Ove godine akcionari Telekoma dobiće dividende od čak preko 6,7 milijardi dinara, gde će veći deo novca pripasti Republici Srbiji.

- To znači da će naša kompanija za prvih četvrt veka postojanja svojim akcionarima na ime dividendi isplatiti ukupno više od 1,1 milijarde evra - naglasio je Lučić u gostovanju na TV Hepi.

U isto vreme, Telekom će ove godine u Srbiji prvi put u istoriji probiti rekord od milijardu evra prihoda, dok će na tržištima van Srbije gde posluje takođe prvi put imati prihod veći od 500 miliona evra.

Takođe, Telekom je prošle godine imao profit od 13,1 milijardu dinara, što je povećanje za skoro 10 milijardi dinara nego pre dve godine i predstavlja fantastičan rezultat.

- Telekom Srbija je 2021. prvi put u istoriji postao najveći operator po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja, a to su fiksna i mobilna telefonija, internet i multimedija - istakao je Vladimir Lučić.

Još važnije, kako je dodao, trend rasta se ubrzava i razlika u odnosu na konkurenciju postaje sve veća.

- Medijski napadi na Telekom organizuju se iz jednog centra. Naši uspesi stvaraju nervozu kod konkurencije, jer dok mi beležimo rekordan rast, oni prave rekordne gubitke, pritom, nama sledi još snažniji rast, a njima još veći pad - zaključio je Lučić.

Nedeljno 10.000 novih korisnika!

- Efekat naših ulaganja u kvalitet sadržaja, poput dolaska Premijer lige na Arenu Sport, kao i u razvoj optičke mreže, vidi se i kroz povećanje broj korisnika. Samo u proteklih desetak dana imali smo 22.000 prijava za nove korisnike kablovske TV i interneta, tako da mi sada u proseku imamo nedeljno više od 10.000 novih korisnika i to će se izvesno dodatno povećavati do kraja godine - saopštio je generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)