ČEKAJU PLAĆENI LUKSUZ: Stanari Kule vest 65 tvrde da zgrada još ne pruža obećane uslove života

S. B.

30. 06. 2022. u 09:37

PRVI stanari su nedavno otključali vrata novog doma u jednoj od najviših zgrada u Beogradu - Kuli vest 65, u novobeogradskom Bloku 65.

ЧЕКАЈУ ПЛАЋЕНИ ЛУКСУЗ: Станари Куле вест 65 тврде да зграда још не пружа обећане услове живота

Foto N. Skenderija

U novu četrdesetospratnicu uselilo se već dvadesetak porodica, ali luksuzna zgrada još, kako pojedini među njima tvrde, ne sija punim sjajem. Kvadrate su platili iznad beogradskog proseka, pa su nezadovoljni što im još na raspolaganju nije obećani sadržaj i nekretnine ne mogu da uknjiže. Investitor "Vest 65" nam je šturo odgovorio da su tvrdnje neistinite i zlonamerne i da je objekat sagrađen po najvišim standardima.

Posle prvih žalbi stanara da se lift predugo čeka i da nema mobilnog signala u svim stanovima, investitor je, kažu, reagovao. Liftovi su osposobljeni i zgrada je malo počišćena. Nisu još zadovoljni jer nisu gotovi bazen sa termalnom vodom, sauna, teretana, privatni bioskop, tursko kupatilo, kao ni frizerski i kozmetički salon.

- Prvi stanari imaju problem sa klimatizacijom u ovim vrućim danima, stan ne može da se rashladi pristojno posle nekoliko dana non-stop uključene klimatizacije - kaže jedan od stanara, koji je želeo da ostane anoniman.

- Zgrada je 13. maja prošla tehnički prijem, ali još nema upotrebnu dozvolu, pa stanari ne mogu u katastar da zavedu svoje stanove koje su preuzeli. Od luksuza koji smo platili i do 4.500 evra po kvadratu, nismo dobili ništa. Zgrada je kasnila mnogo, stalno su produžavali rokove. Na zvaničnom sajtu stoji "do leta 2021. Tower će izrasti u simbol Novog Beograda", a nama je investitor prodao stanove pre nekoliko godina sa obećanjem da će biti gotova na proleće prošle godine. Posle više od godinu dana kašnjenja zgrada je useljena, verovatno zbog penala, ali zgrada i dalje nije uslovna za život. Još se radi, prašnjavo je i stepenište nije u potpunosti završeno.

Foto privatna arhiva

Odgovore da li će obećani sadržaji biti završeni i zašto objekat još nema upotrebnu dozvolu, potražili smo od firme "Vest 65". Prosledili su nam saopštenje za javnost.

- Želimo da obavestimo javnost da objavljene najgrublje neistene o navodnim nedostacima u realizaciji našeg projekta nemaju nikakvog uporišta u stvarnosti - stoji u saopštenju.

Foto privatna arhiva

- Nažalost, potiču od neodgovornog, zlonamernog pojedinca, koji se istovetnim dezinformacijama, u želji da nam nanese štetu, obratio tabloidima. Veoma nam je žao što su pojedini tabloidi preneli njegove neistinite navode. Uprkos ovakvim neodgovornim pojedincima, sa zadovoljstvom i ponosom možemo da konstatujemo da je naš projekat West 65 Tower izgrađen po najvišim svetskim standardima gradnje, kvaliteta i bezbednosti i da predstavlja objekat kojim će se kao novim lendmarkom Beograd ponositi decenijama u budućnosti. Protiv svih odgovornih lica koji budu nastavili sa neodgovornim iznošenjem najgrubljih dezinformacija o našem projektu u budućnosti, bićemo prinuđeni da pokrenemo odgovarajuće postupke radi zaštite našeg poslovnog ugleda.

Foto privatna arhiva

VISOKA 155 METARA

KULA vest 65 je visoka 155 metara, ima 40 spratova, jedna je od najviših zgrada u regionu i obećava život kao u luksuznom hotelu. Izgradnja je počela u avgustu 2018. godine. U sastavu ima i podzemnu garažu. U zgradi je skoro 300 stanova. Kula je sa ostalim objektima u naselju povezana pešačkim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)