BIVŠA AMERIČKA KONGRESMENKA Ukrajini činimo medveđu uslugu

Novosti onlajn/R. V.

15. 06. 2022. u 21:06

DODELjIVANjE vojne pomoći Kijevu od strane Vašingtona je u suprotnosti sa interesima Ukrajinaca i odlaže rešavanje krize oko zemlje, izjavila je za Foks njuz bivša američka kongresmenka Tulsi Gabard.

БИВША АМЕРИЧКА КОНГРЕСМЕНКА Украјини чинимо медвеђу услугу

Foto: EPA

Političari su bili ogorčeni dodelom 40 milijardi dolara Ukrajini od strane Kongresa bez ozbiljne rasprave, kao i nedostatkom kontrole nad trošenjem sredstava. Istovremeno, Gabard je naglasila da i sami Amerikanci doživljavaju teškoće zbog naglog rasta cena gotovo svih dobara: od goriva do hrane.

- Rizik od nuklearnog rata veći je nego ikada od Karipske krize. A to je direktna posledica odluka koje je donela aktuelna administracija - nastavio je političarka.

Foto: Printskrin Youtube/ Fox News

Voditeljka Foks njuza ukazala je na predlog da se Ukrajini pruži nova pomoć, ali je Gabard kritikovala ovu ideju.

- To je medveđa je usluga narodu Ukrajine jer potpuno ignorišemo stvarnu situaciju,  i činjenicu da je neophodno diplomatsko rešenje ovog sukoba“, rekla je ona.

Političarka je priznala da je šokirana takvim neodgovornim raspolaganjem novca od strane poreskih obveznika.

- Oni su toliko željni da nastave da šalju milijarde dolara tamo dok naša zemlja pati, bez ikakve kontrole, debate ili diskusije - dodala je ona.

U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, Vašington i NATO saveznici nastavljaju da upumpavaju oružje Ukrajini. Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport njime postaje legitimna meta.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)