Klimatsko osveženje – ’Ladno veliki izbor klima uređaja, uz ugradnju na rate u Gigatronu

Promo

14. 06. 2022. u 16:00

ŽELITE da rashladite samo jednu prostoriju po potrebi? Neophodan vam je rashladni sistem za ceo dom ili možda grejanje i dogrevanje u toku zimskih meseci?

Климатско освежење – ’Ладно велики избор клима уређаја,  уз уградњу на рате у Гигатрону

Foto: Gigatron

Gigatron ima ponudu u kojoj možete pronaći sve što vam je potrebno i sve što odgovara vašim potrebama i budžetu, uz ugradnju uređaja i to na do 24 mesečne rate.

Osim funkcije grejanja i hlađenja, klima uređaji omogućavaju i prečišćavanje vazduha od prašine, duvanskog dima i drugih nečistoća. Pogodne su i za održavanje optimalne vlažnosti vazduha, kao i uklanjanje vlage iz prostorije.

U nastavku smo pripremili mali vodič sa ključnim informacijama koje vam mogu biti potrebne pri kupovini klima uređaja.

U ponudi postoje dva oblika klima uređaja: pokretne klime i zidni split sistemi.

U zidne split sisteme spadaju:

- Inverter klime
- Standardne klime
- Multi split sistemi

Inverter klime


Inverter klime, pored izuzetno učinkovitog hlađenja vašeg doma na temperaturama i do +50° celzijusa,u zavisnosti od modela, poseduju mogućnost grejanja do čak -30° celzijusa. Njihova mogućnost kontrole optimalnog protoka vazduha, za rezultat daje primetno manju potrošnju električne energije, znatno duži vek trajanja uređaja, kao i manje troškove održavanja i mnogo bolje radne performanse u zimskom periodu u odnosu na standardne klime.

Standardne klime


Standardne klime su najčešći izbor svih onih kojima je pre svega potrebno da rashlade veliki deo svog doma jer im je temperaturni opseg rada najčešće od -7°C do +43°C. Dakle, one poseduju i mogućnost grejanja, ali ne na ekstremnom niskim temperaturama. Sastoje se iz jedne unutrašnje i jedne spoljne jedinice.

Multi split sistemi

Ova vrsta klima uređaja predstavlja sisteme koji se sastoje iz jedne spoljašnje i više unutrašnjih jedinica, što predstavlja odličnu opciju ukoliko želite da izbegnete ugradnju više od jedne spoljne jedinice, a imate potrebu da rashladite više prostorija u vašem domu.

Kapacitet klima uređaja

Kapacitet klima uređaja predstavlja jedan od ključnih kriterijuma pri izboru odgovarajućeg uređaja. Odluku o potrebnom kapacitetu donosite, pre svega, na osnovu veličine prostora koji očekujete da vaš klima uređaj rashladi ili zagreje. Kapacitet se najčešćše meri britanskom termalnom jedinicom (BTU) i na taj način se u svakodnevnom govoru i imenuju klima uređaji.

- Prostor površine 20-35 m2 zahteva uređaj kapaciteta 9.000 BTU, poznatog kao devetka i snage 2,6 kW


- Prostor površine 35-60 m2 zahteva uređaj kapaciteta 12.000 BTU, poznatog kao dvanaestica i snage 3,5 kW

- Prostor površine 60-80 m2 zahteva uređaj kapaciteta 18.000 BTU, poznatog kao osamnaestica i snage 4,4 kW

- Prostor površine 80-110 m2 zahteva uređaj kapaciteta 24.000 BTU, poznatog kao dvadesetčetvorka i snage 7 kW

Osim kapaciteta, ono što će umnogome uticati na vašu svakodnevicu i komfor jeste nivo buke koji emituje određeni klima uređaj. Nivo buke se meri u decibelima (dB) i ova informacija se može naći u specifikacijama svake klime.

Toliko smo se navikli na komfor rashlađenih prostorija koji nam nude klima uređaji, da su neke naučne studije pokazale da je tolerancija ljudi na visoke temperature drastično opala u poslednjih par desetina godina i da više ne bismo mogli normalno da funkcionišemo bez ovih uređaja.

U Gigatron ponudi vas sad očekuje i mogućnost plaćanja ugradnje klima uređaja na do 24 rate, uz kupovinu klima uređaja u svim Gigatron prodajnim objektima, širom Srbije, kao i na Gigatron internet prodavnici.

Sa ciljem da iskustvo kupovine podigne na viši nivo, kompanija Gigatron je svoju prodajnu mrežu obogatila Megastore prodavnicama u kojima vas očekuje najveći izbor tehnike renomiranih svetskih proizvođača, uz asistenciju stručnog osoblja koje će vam pomoći pri izboru, a tu je i prostran parking.

Kako biste uvek bili u toku sa aktuelnim akcijama, promocijama i pretprodajama u Gigatronu, predlažemo vam da se prijavite na Gigatron Newsletter.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024