BORIMO SE KOLIKO MOŽEMO Vučić: Za 20 dana počeće upumpavanje srpskog gasa u mađarska skladišta

Novosti onlajn

03. 06. 2022. u 15:41

ALEKSANDAR Vučić je novinarima poručio da će za 15 do 20 dana početi upumpavanje srpskog gasa u mađarska skladišta, i da država kupuje ugalj kako bismo se spremili za zimu.

БОРИМО СЕ КОЛИКО МОЖЕМО Вучић: За 20 дана почеће упумпавање српског гаса у мађарска складишта

Foto: Printscreen/Pink

- Sve je mnogo komplikovano. To je sve povezano jedno sa drugim. Mi još nismo dobili odluku oko ovih novih sankcija na rusku naftu, kako to nas pogađa. Cena je neverovatno porasla - rekao je predsednik.

On je istakao da će novac biti najvažniji resurs do zime, a da kada nastupi hladnoća tada neće pomagati ni novac, pošto niko neće hteti da prodaje energente.

- Mi kao država se pripremamo. Ali biće stvari koje nećete moći da kupite. Niko vam u decembru neće prodavati struju i gas po normalnoj ceni. Sada je leto, niko ne troši gas, a košta 1000 dolara za 1000 kubnih metara. To da li će ići na 3000 ili više, videćemo. Snalazimo se i borimo koliko možemo - kazao je predsednik.

Zimu ćemo dočekati još spremniji

Vučić je dodao da je odgovornom politikom moguće prevazići mnoge probleme, ali da ceo kontinent čeka teško vreme.

- Ljudi žele da žive svoje normalne živote, i ne žele da saslušaju argumentaciju. Niko nije otkazao odlazak na more, svi žive kao da je sve i dalje normalno. Mi ćemo sve učiniti da situacija ostane normalna. Hrane ćemo imati dovoljno, vidim da je ponovo pomama za izvozom nekih proizvoda. Zimu ćemo dočekati što spremniji - dodao je on.

Predsednik kaže da finansijski ovo niko nije očekivao, i da je dobro što smo imali niži deficit nego što je očekivano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)