NOVI AMBLEM ZA NOVO LETO: "Er Srbija", jedna od najstarijih avio-kompanija, obeležava 95 godina

Agencije

29. 05. 2022. u 07:13

SPECIJALNIM amblemom na svim svojim avionima kojima leti, "Er Srbija" obeležava 95 godina poslovanja, saopštila je juče ta kompanija.

НОВИ АМБЛЕМ ЗА НОВО ЛЕТО: Ер Србија, једна од најстаријих авио-компанија, обележава 95 година

Foto promo

Prvobitno osnovana pod imenom "Aeroput", 17. juna 1927. godine, "Er Srbija" se nalazi na osmom mestu liste najstarijih avio-kompanija na svetu koje još uvek posluju.

Pod sloganom "95 godina letenja", amblem je dizajniran tako da spaja tradiciju i savremeni trenutak, odajući počast bogatoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije.

- Amblem će biti postavljen i jasno istaknut na trupu 12 aviona tipa "erbas" i pet aviona tipa ATR - saopštila je ta kompanija.

Generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek rekao je da je pred kompanijom veoma značajan jubilej i tim povodom želja da se iskaže zahvalnost slavnim prethodnicima koji su davne 1927. godine osnovali prvu domaću avio-kompaniju "Aeroput".

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da samo nekoliko avio-prevoznika na svetu ima istoriju dugu koliko i naša kompanija. To nam, ujedno, predstavlja i veliku odgovornost, jer, kao direktni naslednici tradicije duge 95 godina, u svakom trenutku moramo da ostanemo na visini zadatka - izjavio je Marek.

Pored kreiranja i implementacije specijalnog amblema na svoje avione, "Er Srbija" će 95. godišnjicu 17. juna obeležiti nizom prigodnih aktivnosti.

Prva domaća avio-kompanija "Aeroput" poslovala je do 1947. godine kada ju je nasledio "Jugoslovenski aerotransport" (JAT), koji je 2003. godine transformisan u "Jat ervejz". Novo poglavlje kompanije, pod sadašnjim imenom, "Er Srbija", započeto je 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)