ŠOLAKOV SPORT KLUB OSTAO BEZ SVEGA: Tajkunski mediji ostali bez Premijer lige, a klub koji je pod palicom njihovog gazde niže neuspehe

E. R.

25. 05. 2022. u 18:51

PUNIH deset meseci ne prestaje kuknjava medija kontroverznog biznismena Dragana Šolaka zato što je ostao bez prava na Premijer ligu, a ovih dana, sa poslednjim prenosima utakmica najboljeg engleskog fudbala na njegovom "Sport klubu", tajkunski N1 je ponovo udario i na predsednika Srbije i na kompaniju "Telekom Srbija". Ovaj tajkun prosto ne može da se pomiri sa činjenicom da će Premijer liga od avgusta, pa najmanje narednih šest godina, ekskluzivno biti na kanalima konkurentske "Arene sport"!

ШОЛАКОВ СПОРТ КЛУБ ОСТАО БЕЗ СВЕГА: Тајкунски медији остали без Премијер лиге, а клуб који је под палицом њиховог газде ниже неуспехе

Dragan Šolak, Foto Promo

A naravno da Šolaku nije lako - televizije N1 i "Nova" iz godine u godinu samo gomilaju gubitke, list "Danas" se jedva proda u par hiljada primeraka, za "Grand" je dao ogromne pare koje tek treba da mu se "vrate", a vrhunac propasti tajkunske medijske imperije ogleda se u Sport klubu, koji je izgubio sve najatraktivnije sadržaje i sada u udarnim terminima prenosi fudbalske lige Poljske, Slovačke i treću nemačku.

Upravo preko sporta je Šolak u Srbiji pravio milione, što ne bi bio problem da pritom nije ucenjivao i reketirao građane Srbije! Nezabeleženo je u Evropi ono što je ovaj tajkun radio kod nas, da javnom medijskom servisu nije čak ni ponudio otkup prava na utakmice reprezentacija u fudbalu i košarci, već su građani morali ili da koriste kabl SBB-a ili da se pretplate na servis EON. Sada je ostao i bez utakmica fudbalera Srbije, i bez Lige šampiona i NBA...

Ostao je bez svega.

Umesto što non-stop ponavlja da su mu za svaki poslovni neuspeh najveći krivci Aleksandar Vučić, Vladimir Lučić i "Telekom", Draganu Šolaku bi mnogo bolje bilo da razmisli o sopstvenoj odgovornosti i katastrofalnim procenama koje je pravio, poput gomilanja zaduženosti "Junajted grupe" do astronomskih 4,4 milijarde evra i kako će da je spasi od bankrota.

Crni humor u svemu je da je Šolak krajem prošle godine od te iste prezadužene "Junajted grupe", čiji je suvlasnik, "pozajmio", odnosno praktično uzeo, 130 miliona evra kako bi kupio FK Sautempton i terao inat državi i "Telekomu". Najskuplje inaćenje u istoriji!

A šta se u međuvremenu desilo sa famoznim Sautemptonom, otkad ga je Šolak preuzeo? Pa, počeo je da deli sudbinu svog gazde - do sada solidni premijerligaš sa sredine tabele, ovu sezonu je završio na 15. mestu, sa svega pet bodova iznad zone ispadanja i sa devet pobeda iz 38 utakmica!

Za poraze u Engleskoj neće Šolak moći da kuka ni na Vučića ni na Lučića, jedino ako sa svojim "genijalcima" iz N1 možda ne smisli kako su predsednik Srbije i "Telekom" urgirali kod kraljice Elizabete i Borisa Džonsona da mu nekako nanesu štetu. Ali za takve teorije kod Engleza se ide pravo na sud.

Inače, ugledni sportski portal "Atletik" ovih dana je objavio više tekstova o lošim rezultatima Sautemptona u Premijer ligi sa ključnom porukom: "Navijači će očekivati da sledeća sezona bude mnogo bolja." Sautempton je od početka marta do kraja sezone izgubio čak devet utakmica i primio 30 golova, po čemu je drugi najgori klub u celoj ligi. Zanimljivo, loši rezultati su se poklopili sa dolaskom novog vlasnika, firme "Sport republik" sa Draganom Šolakom na čelu.

Kako bi Sautempton preživeo narednu sezonu u Premijer ligi, novi vlasnici će tokom letnje pauze morati da odreše kesu i naprave brojne promene, upozorava "Atletik". A to znači nimalo jeftina dovođenja brojnih igrača, bolju organizaciju, bolji mentalitet. "Navijači Sautemptona su sa pravom nezadovoljni rezultatima i nadaju se boljem", konstatuje britanski portal.

"TELEKOM SRBIJA": NISMO IZGUBILI SPOR, ON JOŠ TRAJE

POVODOM netačnih i neistinitih pisanja pojedinih medija, dužnost nas kao kompanije jeste da javnost obavestimo o istinitom razvoju događaja, koji se tiče navodnog gubitka spora u korist kompanija "Junajted grupe". U vezi s tim, "Telekom Srbija" je iskoristio svoje zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu u Beogradu, kako bi se utvrdilo da su članice "Junajted grupe" izvršile radnje nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o kompaniji "Telekom Srbija", usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja.

Ishod je zapravo sledeći - Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo, sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju ćemo svakako podneti. Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan.

Razlog podnošenja naše tužbe jeste da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu "Junajted grupe" zloupotrebljavaju za nelojalne obračune s konkurencijom. S tim u vezi, "Telekom Srbija" će preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)