NA AUKCIJI I JAKNA OD POLA MILIONA: Sutra u magacinu Poreske uprave javno nadmetanje za oduzetu luksuznu robu

B. Ca.

27. 04. 2022. u 10:14

PRADINA haljina od 176.000 dinara, "živanši" torba koja košta dvostruko više ili jakna brenda "brunelo" od gotovo pola miliona dinara samo su neke od 260 stavki koje će se naći u četvrtak na javnom nadmetanju u prostorijama magacina Poreske uprave u Beogradu.

НА АУКЦИЈИ И ЈАКНА ОД ПОЛА МИЛИОНА: Сутра у магацину Пореске управе јавно надметање за одузету луксузну робу

Foto Uprava carina

Zainteresovane firme da učestvuju u licitaciji za oduzetu žensku garderobu u postupku poreske kontrole u utorak i u sredu su mogle da pogledaju robu u hangarima Poreske uprave u Leštanima.

Sudeći da je depozit koji zainteresovani učesnici u usmenom nadmetanju moraju da polože 3,8 miliona dinara, što je deset odsto od procenjene početne vrednosti sve robe, neće biti neobično da se u prvom krugu niko ne javi. Naime, po pravilu, ako za prvu licitaciju ne bude zainteresovanih, sa nižim početnim cenama organizuju se druga, ili i treća licitacija.

- Ukupna početna vrednost svih vrsta i količina stvari koje se izlažu je 38,3 miliona dinara, bez PDV - podatak je Poreske uprave. - Stvari su određene po vrsti, količini i pojedinačnoj prodajnoj vrednosti na posebnoj specifikaciji. Stvari koje se izlažu prodaju se kupcu koji ponudi najvišu kupoprodajnu vrednost, a koja ne može biti niža od 60 odsto od početne prodajne vrednosti.

Pravo nadmetanja imaju pravna lica i preduzetnici koji uplate depozit do srede, pa još ima šanse da se neko prijavi za prvu licitaciju. Neophodna su barem dva ponuđača. Početne cene kreću se od oko 20.000 dinara pa do oko 490.000 dinara. Robne marke koje su na raspolaganju su "brunelo", "dolče i gabana", "adidas", "longčemp", "zanelato", "valentino", "hugo bos", "kavali", "prada", "maksmara"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega