DMITRIJ MEDVEDEV O POTEZU ILONA MASKA: "Tviter neće postati demokratski niti pošten dok je pod američkom jurisdikcijom"

Novosti online

26. 04. 2022. u 09:44

KUPOVINA Tvitera od strane preduzetnika Ilona Maska neće promeniti ništa, niti će ta društvena mreža ponovo postati demokratska ili poštena, pošto ne određuju samo vlasnici pravila na društvenim mrežama, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ О ПОТЕЗУ ИЛОНА МАСКА: Твитер неће постати демократски нити поштен док је под америчком јурисдикцијом

Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP, File

Ilon Mask, osnivač Spejs-Eksa i Tesle, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara. Mask je 4. aprila objavio da poseduje 9,2 odsto udela u Tviteru, a 14. aprila je rekao da je spreman da kupi svih 100 odsto akcija te društvene mreže, po ceni od 54,2 dolara po akciji.

Iz Tvitera su istog dana saopštili da će razmotriti Maskov predlog.

- Otkup mreža za gigantski novac, kada se jedan vlasnik zameni drugim, neće ništa promeniti. Pošto ne određuju samo vlasnici pravila života društvenih mreža - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je dodao da "nijedna mreža nije u stanju da ignoriše raspoloženje u državi u kojoj je registrovana".

- I stoga, nikakva čudesna transformacija se neće desiti Tviteru. On neće ponovo postati demokratski, a još više pošten. Osim ako, naravno, ne napusti američku jurisdikciju - dodao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti.

BONUS VIDEO: TVITERAŠI SE SMEJU AMERIKANCIMA - Ovi momci su pobedili protiv snaga NATO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)