BROJEVI NE POKAZUJU PRAVO STANJE: Mask smatra da je inflacija veća od zvanične

Novosti onlajn

24. 04. 2022. u 10:00

NAJBOGATIJI čovek na svetu Ilon Mask smatra da je stopa inflacije veća od one koja se navodi u zvaničnim izveštajima, te očekuje da će se inflacija zadržati do kraja ove godine.

БРОЈЕВИ НЕ ПОКАЗУЈУ ПРАВО СТАЊЕ: Маск сматра да је инфлација већа од званичне

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Stopa inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama je najviša u poslednjih 40 godina, a uzrok tome jeste i operacija Rusije u Ukrajini. Mask, koji je direktor kompanije „Tesla“, izjavio je da „Tesla“ nastoji da proizvede cenovno što pristupačnija električna vozila, ali da poskupljenja sirovina predstavljaju veliki problem. Sumnja da su zvanični izveštaji o inflaciji istiniti, prenosi Kliks.

- Mislim da zvanični brojevi ne ukazuju na stvarne razmere inflacije. Izgledno je da će se inflacija nastaviti do kraja ove godine. Ono što troškove kratkoročno čini niskim jesu ranije zaključeni ugovori sa dobavljačima. Nakon što oni isteknu, onda ćemo videti koliko će troškovi biti visoki - ukazao je Mask.

Osim poskupljenja, kompanija „Tesla“, kao i ostali proizvođači automobila, pogođena je nestašicom čipova. Mask tvrdi da njegova fabrika isporučuje automobile pod najboljim mogućim uslovima, prenosi Si-En-Bi-Si.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024