SRPSKE FIRME U MOSTARU: Uskoro sajam privrede

S. B.

04. 04. 2022. u 14:31

Na 23. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru od 5. do 9. aprila izvoznu ponudu predstaviće 18 srpskih kompanija iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, metalske, tekstilne, hemijske i industrije prerade drveta.

СРПСКЕ ФИРМЕ У МОСТАРУ: Ускоро сајам привреде

Foto D. Curać

- Idemo u Mostar, vodimo privrednike i u Berlin na sajam svežeg voća i povrća Fruit Logistica, trudimo se da kompanije iz Srbije povezujemo što više, koliko možemo sa stranim tržištima i stranim partnerima - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) i istakao da je, uprkos globalnoj krizi, prioritet Komore internacionalizacija i povezivanje kompanija u regionu i svetu.

Privredne komore Kruševca, Užica i Kraljeva organizuju posetu Sajmu u Mostaru 20 naših kompanija iz ovih regiona. Takođe, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB) predvodi privrednu delegaciju Zapadnog Balkana koju čini 30 kompanija poljoprivredno-prehrambene industrije sa fokusom na organsku proizvodnju i cirkularnu ekonomiju.

Mostarski sajam privrede https://www.mostar-fair.com/bs... po broju izlagača i posetilaca, jedna je od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini. Na prostoru od oko 30.000m2 okuplja svake godine izlagače iz više od 20 zemalja regiona i Evropske unije. Ove godine zemlja partner je Mađarska, a Srbija je to bila 2018. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024