BIĆE DOPUNJENE SVE NAŠE REZERVE: Predsednik Vučić - Tražio sam da se obavezne zalihe hrane za vojsku povećaju na mesec dana

Tanjug

23. 03. 2022. u 22:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je šokiran neodgovornošću onih koji ga nisu poslušali, kada je od vojnog vrha u decembru tražio da se povećaju obavezne zalihe hrane za vojsku, kao i da će to sada biti rešeno sredstvima iz državnog budžeta.

БИЋЕ ДОПУЊЕНЕ СВЕ НАШЕ РЕЗЕРВЕ: Председник Вучић - Тражио сам да се обавезне залихе хране за војску повећају на месец дана

Foto: Ministarstvo Odbrane

- Ono zbog čega sam dodatno zabrinut, iako sam na skupu sa vojnim vrhom 18. decembra u Nišu jasno rekao da se sve količine hrane za vojsku povećaju sa obaveznih 15 dana na mesec dana. To nije dobro urađeno i ono zbog čega sam dodatno zabrinut je to što fabrike odbrambene industrije Srbije nisu nabavile sirovine - rekao je Vučić gostujući na RTV.

Kako je rekao, šokiran je neodgovornošću nekih od njih. Ali, ""rešićemo to i bolje da ne govorim ni o kome ništa, dodao je predsednik.

- Rešićemo to iz državnog budžeta. Zato uvek čuvamo deo para, jer uvek nečija neodgovornost može da vas iznenadi. To su problemi za koje niste očekivali da mogu da vam iskoče - naglasio je Vučić.

Poručio je da će se država, ipak, izboriti sa svim tim problemima i da će biti napunjene sve naše rezerve, robne, enegetske, ratne i sve druge.

- Ali, to su male količine, naša skladišta su mala, mi nemamo dovoljno skladišta za hranu za vojsku. Zašto to nisu uradili od 18. decembra? - zapitao je Vučić.

Dodao je da je to možda više pitanje za njega kao vrhovnog komandanta, pošto se tek sada setio da proveri.

- Nisam se setio (ranije), nije mi palo napamet, mislio sam da to što sam izneo kao naredbu, da se to i radilo - dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere