"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Ko sve može da toči gorivo u kanistere do 60 litara

E.B.T.

17. 03. 2022. u 17:32

OD sutra će svi građani Srbije moći da sipaju dve osnovne vrste goriva, čija je maloprodajna cena kontrolisana, evro-dizel i bezolovni benzin BMB 95, u kanistere i to u maksimalnoj količini do 60 litara. Ovo je omogućeno izmenama uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, koju je Vlada usvojila u četvrtak.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Ко све може да точи гориво у канистере до 60 литара

Foto N. Živanović

Kako za "Novosti" kažu u Ministarstvu trgovine, na ovaj način se, pre svega, izašlo u susret zahtevima poljoprivrednika, manjih građevinskih kompanija i drugih firmi za koje predstavlja problem da dovoze na pumpe mašine kojima obavljaju posao.

- Vodili smo računa i o protivpožarnim propisima i zato je predviđeno sipanje u  posude za transport naftnih derivata u maksimalnoj količini do 60 litara, jer sve preko toga predstavlja potencijalnu opasnost - objašnjavaju u Ministarstvu. - Važeća odluka, kao i njene izmene donate su u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Ostale vrste goriva sa aditivima od ranije mogu da se sipaju u kanistere. Vlada Srbije saopšila je danas da je usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava pumpama da se isporuka goriva osim utakanjem u rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i sipanjem u posude za transport naftnih derivata u maksimalnoj količini do 60 litara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)