ZA 1.000 KUBIKA BIĆE CENA 450 $: Optimizam Bajatovića pre susreta Vučića i Putina

J. J. BALjAK

13. 11. 2021. u 09:11

NA razgovorima Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, koji će u Moskvi biti održani krajem novembra, Srbija može očekivati cenu gasa koja će biti povoljnija od 450 dolara za 1.000 kubnih metara, poručio je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, prilikom puštanja gasa na stanici Tilva, za snabdevanje Bele Crkve.

ЗА 1.000 КУБИКА БИЋЕ ЦЕНА 450 $: Оптимизам Бајатовића пре сусрета Вучића и Путина

Dušan Bajatović / Foto Tanjug

Bajatović je rekao da se do sada za gasni priključak od 780 evra "Srbijagasu" prijavilo 60.000 domaćinstava, te da interesovanje ne jenjava, a da je izgrađeno 11.000 priključaka.

Istakao je da "Srbijagas" ima stepen naplate od realnih 92 odsto, iako sa naplatom i starih dugova on iznosi 98 posto.

Odgovarajući na novinarsko interesovanje o raspisanom konkursu za direktora "Srbijagasa", dugogodišnji i aktuelni direktor te kompanije kaže da je svoje partijske funkcije odavno zamrznuo.

Investicijom od 13 miliona evra u merno-regulacionu stanicu Tilva i gasovod visokog pritiska, omogućena je isporuka gasa za Belu Crkvu i sela na njenoj teritoriji, odnosno za 7.600 domaćinstava. Prvi čovek "Srbijagasa" je istakao da će za tu sredinu biti dovoljno gasa i za priključenje više domaćinstava, kao i za razvoj privrede. On se stanovnicima opštine Bela Crkva izvinio na kašnjenju od godine dana, do koga je došlo zbog "papirologije".

Predsednica opštine, Violeta Simić, izrazila je uspešna što je gasifikacija, uprkos kašnjenju, zadovoljna i naglasila da će gas puno značiti za razvoj potencijala Bele Crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja