SKOČIO PROMET U TRGOVINI NA MALO: Za trećinu veći promet motornih vozila

B.Ca.

30. 09. 2021. u 16:50

VIŠE se kupovalo u radnjama i trgovinama širom Srbije tokom prošlog meseca, u odnosu na avgust prošle godine.

СКОЧИО ПРОМЕТ У ТРГОВИНИ НА МАЛО: За трећину већи промет моторних возила

Foto Promo

Kako je pokazala poslednja analiza Republičkog zavoida za statistiku, za 14,3 odsto veći je promet ovog avgusta nego u 2020. godini, kada je reč o tekućim cenama. Kupovina je povećana za 7,7 odsto kada su stalne cene u pitanju.

Promet hrane, pića i duvana veći je za 12 odsto ovog nego proplog avgusta, promet neprehrambenih proizvoda, osim motrnih veći je za 9,2 procenta, dok je prodaja motronih vozila veća za više od 30 odsto.

U odnosu na prvih osam meseci prošle godine, od januara do kraja avgusta za 11,3 procenta je ppovećana trgovina na malo, a moltornih goriva za 16,2 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države