Sledeće godine izložba o Nikoli Tesli u Jerusalimu

Novosti online

24. 04. 2023. u 13:05

IZLOŽBA o Nikoli Tesli biće organizovana u jerusalimskom Muzeju nauke Blumfild (Bloomfield) u leto 2024. godine, a Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) u Izraelu podržaće organizaciju ove prestižne manifestacije.

Следеће године изложба о Николи Тесли у Јерусалиму

Foto: PKS

To je dogovoreno na sastanku predstavnika muzeja Blumfild u Jerusalimu, muzeja Nikola Tesla iz Beograda, PKS i ministarsatva spoljnih poslova dveju zemalja. Na sastanku su razmatrani detalji u vezi organizacije i realizacije izložbe, interaktivni aspekti izložbe, kao i  eksponati, namenski kreirani, koji će ostati u Jerusalimu posle izložbe. 

Direktor Predstavništva PKS u Jerusalimu i počasni konzul u Izraelu, Aleksandar Nikolić govorio je o sadržajima koji će biti predstavljeni na izlozbi počev od prezentacije srpskog ekosistema, nacionalnih ustanova u oblasti fizike, preko duhovnosti ovog velikog srpskog i svetskog naučnika, do hakatona.

Foto: PKS

Delegaciju Muzeja Nikola Tesla u poseti Izraelu predvodila je direktorka Ivona Jevtić, dok su domaćina predstavljali Roni Beh-Haim (Rony Ben-Chaim), zamenik generalnog direktora i dr Amir Ben-Šalom (Amir Ben Shalom), direktor izložbenih projekata – CTO i veliki poštovalac dela Nikole Tesle.

Sastanku su prisustvovali Mihailo Tripić, otpravnik poslova, Dušan Vujović, savetnik i konzul u Ambasadi Republike Srbije u Tel-Avivu i ambasador Dan Orijan (Dan Oryan), direktor Odeljenja za Balkan izraelskog Ministarstva spoljnih poslova.

Delegacija Muzeja Nikola Tesla je posetila i Predstavništvo PKS u Jerusalimu i kompleks u kome se ono nalazi, Margalit Startup City Jerusalem, a koji mogu optimalno da posluže pratećim sadržajima izložbe.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)